Η θρυλική Lamborghini Countach επιστρέφει! (Video)


Με ένα καθόλου αποκαλυπτικό teaser βίντεο και μία φωτογραφία, η Lamborghini αποκαλύπτει πως η νέα Countach θα είναι σύντομα εδώ με εξωτική τεχνολογία στα πρότυπα των σύγχρονων υβριδικών υπεραυτοκινήτων. 

  • 10/8/2021

Η Lamborghini Countach είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης και τώρα η φημισμένη ιταλική φίρμα περνά στην αναγέννηση της για τον 21ο αιώνα, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Οι λεπτομέρειες που έδωσε η Lamborghini στη δημοσιότητα είναι ελάχιστες, αλλά τονίζει με νόημα στην ανακοίνωσή της: «Κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα. Το κάναμε με την κλασική Countach τη δεκαετία του 1970. Και τώρα, το ξανακάνουμε». Η ανακοίνωση της αναβίωσης της θρυλικής Countach  συνοδεύεται από ένα σύντομο βίντεο teaser και μία φωτογραφία, που αφήνουν ελάχιστες αν όχι καθόλου λεπτομέρειες να φανούν.

Η εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Lamborghini δείχνει το σκεπασμένο αυτοκίνητο, ενώ δεν έχει δώσει κάποιο άλλο δείγμα ή πληροφορία για το νέο της υπεραυτοκίνητο. Το μόνο που αποκαλύπτεται από την φωτογραφία είναι το σφηνοειδές σχεδιαστικό μοτίβο της Countach με το πολύ χαμηλό και αιχμηρό μπροστινό μέρος.

Η σύγχρονη εκδοχή της Countach φαίνεται να έχει μία εννιαία ρέουσα γραμμή από εμπρός μέχρι πίσω. Είναι εμφανές ότι επομένως θα είναι πολύ πιο αεροδυναμική. Το μόνο επιπλέον στοιχείο που αποκάλυψε η Lamborghini, μέσω δημοσίευσης στο λογαριασμό της στο Instagram είναι πως το όνομα του μοντέλου θα είναι Countach LP 800-4. Όπως υποδηλώνει το όνομα, συμπεραίνουμε ότι η νέα Countach θα είναι τετρακίνητη και με ισχύ 800 ίππων.

Οι φήμες που κυκλοφορούν μέχρι αυτή την ώρα θέλουν το νέο υπεραυτοκίνητο της Lamborghini να είναι ήπια υβριδικό, με βάση τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων. Το πιθανότερο είναι πως η πλήρης αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τα δεδομένα να κάνουν λόγο για πολύ περιορισμένη παραγωγή 112 μονάδων και τιμή που θα φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.