Lamborghini Countach 50: Ασκήσεις επί χάρτου


Και ενώ η Lambo έχει υποσχεθεί ένα νέο μοντέλο για αυτό το καλοκαίρι, ένας καταιγισμός από renderings προϊδεάζουν για την αναβίωση της Countach.

  • 23/7/2021

Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι η Miura είναι το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έχει φτιάξει ποτέ η Lamborghini, λέγοντας πως μπορεί να συγκριθεί με την Jaguar E-Type και την Mercedes 300 SL Gullwing. Αυτό μπορεί κάλλιστα να ισχύει, αλλά η Countach, που σχεδιάστηκε επίσης από τον Marcello Gandini στο σχεδιαστήριο Bertone, θα παραμείνει για πάντα ένα από τα πιο όμορφα κλασικά supercar.

Με αφορμή το εορτασμό της 50ής επετείου της Lamborghini ανεξάρτητος καλλιτέχνης του ARC Design έχει οραματιστεί μια σύγχρονη εκδοχή της Countach με V12 κινητήρα!

Βασισμένη στην Aventador, η Countach 50 θα μπορούσε να εφοδιαστεί με του ίδιους κινητήρες και φυσικά με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Και επειδή η Countach του 21ου αιώνα απαιτεί επιπλέον ψύξη για τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,5 λίτρων, η σχεδίαση μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς να αλλοιωθεί αισθητικά ο χαρακτήρας του αυθεντικού μοντέλου που παρήχθη από το 1974 έως το 1990.

Ο designer επιλέγει να τοποθετήσει αεραγωγούς στους φαρδιούς ώμους του αυτοκινήτου, ενώ μια ενεργή αεροτομή στο πίσω μέρος ενισχύει την αεροδυναμική του παράγοντας άφθονη κάθετη δύναμη.

Μία ακόμη σχεδιαστική πινελιά είναι το ενσωματωμένο φως φρένων στο γυάλινο κάλυμμα του κινητήρα. Ενώ τα περισσότερα σκίτσα που κυκλοφόρησαν δείχνουν μόνο το εξωτερικό, σε αυτό το rendering η Countach 50 έχει διαμορφωμένο εσωτερικό με επιρροές από την Aventador και σημείο αναφοράς μια μεγάλη οθόνη αφής.