Η τιμή του νέου Volkswagen T-Cross στη Γερμανία (πίνακας - εκδόσεις)


Το αναβαθμισμένο B-SUV της γερμανικής φίρμας ξεκίνησε την εμπορική του πορεία από την αγορά της Γερμανίας - Τα κινητήρια σύνολα και οι τιμές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Volkswagen AG
  • 28/10/2023

Το ανανεωμένο Volkswagen T-Cross παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και πλέον η γερμανική φίρμα άνοιξε τις παραγγελίες του στη γερμανική αγορά, στην οποία έγιναν γνωστές και οι τιμές των εκδόσεών του, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η facelift έκδοση του B-SUV έχει μεγαλώσει κατά 27 mm σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, με το μήκος του, πλέον, να φτάνει τα 4.135 mm και το μεταξόνιο τα 2.563 mm. Έτσι προσφέρονται περισσότεροι χώροι, ενώ το ευέλικτο πίσω κάθισμα μπορεί να μετακινηθεί κατά 140 mm, καλύπτοντας τις ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά.

Με αυτό τον τρόπο η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 385 lt έως 455 lt, ενώ όταν πέσουν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.281 lt. Στο εσωτερικό υπάρχει, πλέον, νέο ταμπλό, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών, που φτάνει στις 10 ίντσες στις κορυφαίες εκδόσεις. Αντίστοιχα, η οθόνη του συστήματος infotainment ξεκινά επίσης από τις 8 ίντσες και «ανεβαίνει» έως τις 9,2 στις πιο πλούσιες εξοπλιστικές παραλλαγές Style και R-Line.

Από πλευράς κινητήρων, υπάρχουν τρεις εκδόσεις ισχύος για τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης. Ο 1.0 TSI αποδίδει 95 PS και 115 PS, με τη ροπή στα 175 και 200 Nm αντίστοιχα, ενώ ο 1.5 TSI 150 PS και 250 Nm. Η πρώτη παραλλαγή συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ η δεύτερη με χειροκίνητο 6άρι ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Τέλος, ο ισχυρότερος των 150 PS συνοδεύεται αποκλειστικά από το DSG κιβώτιο 7 σχέσεων.

Οι σχεδιαστικές γραμμές του αμαξώματος έχουν γίνει πιο έντονες, ενώ από τις βασικές εκδόσεις υπάρχουν, πλέον, LED φώτα και στις δύο άκρες του αμαξώματος (LED IQ.LIGHT για τις Style και R-Line). Εμπλουτισμένα είναι και τα συστήματα ασφάλειας, με το προαιρετικό Travel Assist που προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο στην κίνηση του T-Cross.

Στη βασική έκδοση T-Cross, προσφέρονται επιπλέον, μεταξύ άλλων, Dynamic Road Sign Display, θύρες φόρτισης USB-C και Park Assist και στις δύο άκρες του αμαξώματος. Στην «καρδιά» της βρίσκεται ο κινητήρας των 95 PS, κάτι που συμβαίνει και για την αμέσως πλουσιότερη, Life.

Από τις επόμενες εκδόσεις, Life, Style και R-Line συναντά κανείς ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και 17 ιντσών, τους προβολείς LED IQ.LIGHT και νέες λειτουργίες φωτισμού. Κάτω από το καπό των Style και R-Line βρίσκει κανείς τον κινητήρα των 115 PS, ωστόσο και οι 3 εκδόσεις μπορούν να παραγγελθούν με την ισχυρότερη έκδοση του 1,5 λίτρου με τους 150 PS.

Οι αρχικές τιμές των εκδόσεων του νέου T-Cross στη Γερμανία έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
Τ-Cross23.250 €
Life25.150 €
Style29.465 €
R-Line30.740 €