H Volkswagen αποκάλυψε το facelift του T-Cross - Σε ποια σημεία άλλαξε (photos)


Έχοντας συμπληρώσει μια πενταετία επιτυχημένης πορείας, το VW T-Cross μπήκε στα... πιτς και ανανεώθηκε για να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά στην ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV.

  • 5/7/2023

Πριν από λίγες ώρες η VW ενημέρωσε μέσα από ένα teaser στα social media ότι ετοιμάζει μια ακόμα αποκάλυψη. Οι πληροφορίες που ήθελαν το teaser να σχετίζεται με το VW T-Cross επιβεβαιώθηκαν, με τους Γερμανούς να τραβούν το κάλυμμα και να αποκαλύπτουν τη facelift έκδοση με την οποία στοχεύουν να τονώσουν τη δυναμική του SUV και να συνεχίσει να τραβάει το ενδιαφέρον του κοινού, το ίδιο αποτελεσματικά όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα πουλώντας πάνω από 1,2 εκατ. μονάδες.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα δείχνουν την κορυφαία έκδοση R-Line σε κίτρινο Grape χρώμα ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα είναι διαθέσιμη και σε μπλε Clear και κόκκινο Kings.

Αν και έχουμε να κάνουμε με facelift το μήκος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 27 mm, σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση, χάρη στον ανασχεδιασμό των προφυλακτήρων. Πλέον το συνολικό μήκος έχει φτάσει τα 4.135 mm ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2.563 mm.

Οι αλλαγές ξεκινούν από το μπροστά μέρος όπου έχουν προστεθεί LED IQ.LIGHT προβολείς στον βασικό εξοπλισμό ενώ οι ζάντες ξεκινούν από τις 16 ίντσες και φτάνουν μέχρι τις 17. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν υιοθετήσει νέο σχεδιασμό ενσωματώνοντας το γράμμα Χ. Μια επιλογή που έχει αναβαθμίσει αρκετά την εικόνα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό η VW αποφάσισε να εξοπλίσει όλες τις εκδόσεις του νέου T-Cross με ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος ξεκινάει από τις 8 ίντσες και μπορεί να φτάσει τις 10 στις πιο πλούσιες εκδόσεις. Ο χειρισμός του συστήματος πολυμέσων γίνεται μέσω οθόνης στο κέντρο του ταμπλό η οποία είναι διαθέσιμη σε διαγώνιο 8 ή 9,2 ιντσών.

Ο χώρος των αποσκευών είναι αρκετά μεγάλος για την κατηγορία και μπορεί να φτάσει τα 455 lt ανάλογα με τη θέση του πάγκου των πίσω καθισμάτων. Μάλιστα αν αναδιπλωθούν (60:40) τότε η χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 1.281 lt!

Στους κινητήρες απουσιάζει παντελώς ο ηλεκτρισμός ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο TSI του ενός λίτρου που αποδίδει είτε 95 είτε 116 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση συνδυάζεται αποκλειστικά με πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο ενώ ο δεύτερος είναι διαθέσιμος είτε με ένα 6άρι χειροκίνητο είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων.

Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει το τετρακύλινδρο μοτέρ του 1,5 lt με δύναμη 150 ίππων που έρχεται αποκλειστικά με το DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Σε όλες τις περιπτώσεις η κίνηση περνάει στον μπροστινό άξονα.

Όπως έγινε γνωστό οι παραγγελίες του νέου VW T-Cross αναμένεται να ανοίξουν το φθινόπωρο ενώ οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ωστόσο αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την τρέχουσα έκδοση η οποία στην Ελλάδα ξεκινάει από τις 22.200 ευρώ.