Η Toyota παρουσίασε teaser φωτογραφίες δύο νέων αγωνιστικών μοντέλων


Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία του concept GR GT3 καθώς και μιας πιο επιθετικής πρότασης του GR Yaris.

  • 7/1/2022

Λίγες μέρες πριν ανοίξει η αυλαία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο, η Toyota  μέσα από το επίσημο site της, προετοιμάζει με teaser φωτογραφίες το κοινό για δύο νέα αγωνιστικά μοντέλα που θα παρουσιάσει και τα οποία θα φέρουν την υπογραφή της Gazoo Racing.

To πρώτο είναι το GR GT3 και αποτελεί ένα αγωνιστικό concept car που κουβαλά το απόσταγμα των γνώσεων και των τεχνολογιών που έχει αποκομίσει η Toyota από την παρουσία στα motorspots. Προφανώς, περισσότερες λεπτομέρειες δεν αποκαλύπτονται ενώ απ' τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε μία μεγάλη αεροτομή, ένα μακρύ καπό καθώς και αεραγωγούς στα μπροστινά φτερά. Όσο και να ψάξει κανείς, δύσκολα μπορεί να εντοπίσει κοινά σημεία με την Supra ή το GT86, ενώ δεν θα πρέπει να πέσουμε απ’ τα σύννεφα αν κατά την παρουσίαση δούμε ότι έχει δανειστεί στοιχεία από το GR010 Hybrid ή το GR Super Sport.

Η άλλη teaser εικόνα παρουσιάζει ένα πιο «επιθετικό» GR Yaris και τα στοιχεία που διακρίνουμε είναι οι αεραγωγοί στο καπό, τα παραφουσκωμένα φτερά και την αεροτομή. Οι φήμες λένε ότι το μοντέλο δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο που είδαμε το προηγούμενο διάστημα να φέρνει βόλτες στο Nurburgring και ενδεχομένως να αφορά το Toyota Yaris GRMN. Μένει και αυτό να επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Η Toyota, όπως ενημέρωσε, θα βρίσκεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 14-16 Ιανουαρίου. Την πρώτη μέρα τα μοντέλα της θα είναι προσβάσιμα μόνο σε εκπροσώπους του Τύπου και παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας ενώ τις άλλες δύο θα μπορεί να τα απολαύσει και το κοινό.