Toyota IQ με στοιχεία GR Yaris και κινητήρα από Kawasaki!


Θα μπορούσε να είναι συνταγή κάποιου εκκεντρικού σεφ… Παίρνουμε ένα IQ, προσθέτουμε μια δόση Yaris GR και το βάζουμε στον φούρνο με έναν κινητήρα από μοτοσικλέτα Kawasaki  ZX-14R.

  • 22/12/2021

Όσο τρελό και αν διαβάζεται, ο παραπάνω συνδυασμός αποτελεί γεγονός. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στο Twitter ενός Ιάπωνα μηχανικού, μέλος της ομάδας που ολοκλήρωσε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα βελτίωση.

Πάμε, όμως, να δούμε επιμέρους τι έχει συμβεί σε αυτό το IQ το οποίο θα βρίσκεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο τον επόμενο μήνα, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από τους δημιουργούς τους.  

Εξωτερικά παρατηρούμε τα φωτιστικά σώματα του GR Yaris  τόσο μπροστά όσο και πίσω, τροποποιημένους προφυλακτήρες και πλαϊνές ποδιές, καπό από ανθρακόνημα και μια διακριτική αεροτομή. Το σύνολο δένει με ένα σετ από λευκές ζάντες με τα πίσω ελαστικά να δείχνουν πιο φαρδιά σε σχέση με τα μπροστινά. Στο εσωτερικό συναντάμε ένα ζευγάρι bucket καθίσματα, τριάκτινο τιμόνι της Momo, τροποποιημένο πίνακα οργάνων καθώς και μια οθόνη όπου η λογική λέει ότι παρουσιάζει τα δεδομένα της τηλεμετρίας.

Για να χωρέσει ο κινητήρας μίας εκ των πιο γρήγορων μοτοσικλετών στον κόσμο, της Kawasaki  ZX-14R, αφαιρέθηκαν τα πίσω καθίσματα και έτσι δικαιολογείται η παρουσία των τελικών των εξατμίσεων στα πίσω παράθυρα. Ο τετρακύλινδρος, 16 βαλβίδων, κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.441 c.c. και αποδίδει 211 PS και 154 Nm ροπής.

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφερθεί πως τον Ιανουάριο του 2012, πάλι στο Σαλόνι του Τόκιο, η Gazoo Racing  είχε παρουσιάσει τη δική της βελτιωμένη πρόταση, το GRMN iQ 130G. Εκτός από κάποιες μικρές τροποποιήσεις στην εμφάνιση σε σχέση με το αρχικό μοντέλο, η μεγάλη διαφορά ερχόταν από τον υπετροφοδοτούμενο κινητήρα 1.3 L. που απέδιδε 128 PS (95 kW) και 180Nm ροπής. Το μοντέλο κυκλοφόρησε μόλις σε 100 κομμάτια τα οποία έγιναν ανάρπαστα.