Η Twisted βάζει τα δυνατά της και παρουσιάζει το απόλυτο Suzuki Jimny (photos)


Το αποτέλεσμα της δουλειάς του βρετανικού οίκου είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό, αλλά σε καμία περίπτωση προσιτό. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TWISTED
  • 21/1/2024

Η Twisted Automotive είναι μια βρετανική εταιρεία που έχει χτίσει τη φήμη της βελτιώνοντας το κλασικό Land Rover Defender. Πλέον ήρθε η ώρα να προσθέσει ακόμα ένα μοντέλο στην γκάμα της, το οποίο δεν είναι άλλο από το Suzuki Jimny.

Το πρότζεκτ ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όντας ένα από τα πιο εκτεταμένα πακέτα αναβαθμίσεων που έχει λάβει ποτέ το Jimny. Η πρώτη μονάδα έχει ήδη κατασκευαστεί, με την Twisted να προσφέρει στο δημοφιλές SUV μια πιο εκλεπτυσμένη και πολυτελή αύρα.

Ξεκινώντας από το εσωτερικό, η καμπίνα του Jimny έχει ντυθεί απ' άκρη σε άκρη με δέρμα σε διχρωμία, περιλαμβάνοντας τα καπιτονέ καθίσματα, το ταμπλό, τις πόρτες, το τιμόνι, τα πατάκια και τον επιλογέα των σχέσεων, καλύπτοντας τη μεγαλύτερη επιφάνεια πλαστικού που φέρει το κανονικό Jimny

Τα πλήκτρα κι οι περιστροφικοί επιλογείς του κλιματιστικού έχουν επιπλέον υλικό που τα κάνει απαλά στην αφή, ενώ η βασική επένδυση των λεπτομερειών είναι Alcantara. Φυσικά, στη θέση του αυθεντικού συστήματος infotainment της Suzuki έχει τοποθετηθεί μια μονάδα της Alpine, η οποία επιτρέπει σύνδεση Apple CarPlay, πρόσβαση σε πλοηγό και χάρτες, αλλά και σύστημα DAB.

Η Twisted έχει προσθέσει ηχομόνωση, προσφέροντας στους επιβάτες μια ήσυχη διαδρομή. Εκτός αυτού, νέα αμορτισέρ και ένας κλωβός ασφαλείας έχουν πάρει τη θέση τους.

Όσο για το εξωτερικό, στο Jimny της Twisted έχουν τοποθετηθεί μαύροι τροχοί 16 ιντσών, που συνδυάζονται με all-terrain ελαστικά BF Goodrich. Στα πλαϊνά, η Twisted έχει προσθέσει αυτοκόλλητο που δείχνει μια οροσειρά, τονίζοντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ βρίσκουμε και την ονομασία του βελτιωτικού οίκου με μεγάλα γράμματα. 

Η εταιρεία από το Yorkshire του Ην. Βασιλείου προσφέρει επίσης την επιλογή της αναβάθμισης του βενζινοκινητήρα 1,5 L, προσθέτοντας ένα turbo που αυξάνει την ισχύ από τα 105 PS στα 167 PS.

Η τιμή του δεν είναι για όλους και σίγουρα δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με την τιμή ενός συμβατικού Jimny, αφού ξεκινά από τα 57.700 ευρώ. Για να βάλουμε αυτόν τον αριθμό σε ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, αρκεί να δούμε την τιμή του κανονικού Jimny στην Ελλάδα η οποία ξεκινά από τις 19.361 ευρώ.