H Volkswagen επαναφέρει τα φυσικά κουμπιά στο τιμόνια των μοντέλων της


Ο CEO της VW, Thomas Schafer, ανακοίνωσε την ικανοποίηση του αιτήματος των πελατών της εταιρείας για αντικατάσταση των κουμπιών αφής στο τιμόνι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 24/10/2022

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα αμέτρητων ψηφιακών λειτουργιών και επιλογών στα αυτοκίνητα. Οθόνες αφής για το σύστημα infotainment αλλά και πλήκτρα αφής για την επιλογή σημαντικών λειτουργιών του αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο αυτό και αξιοποιώντας την τεχνολογία, η Volkswagen υιοθέτησε τα κουμπιά αφής στο τιμόνι αρκετών πρόσφατων μοντέλων της - ηλεκτρικών και μη - σε μια προσπάθεια να διευκολύνει την εργονομία και, ενδεχομένως, να προσδώσει μια αίσθηση πολυτέλειας. Ωστόσο, συνάντησε έντονη κριτική για αυτή την επιλογή της.

Αφουγκραζόμενος τη θέληση του κόσμου, ο CEO του brand, Thomas Scafer, ανακοίνωσε μέσω LinkedIn την απόφαση της Volkswagen να ικανοποιήσει την επιθυμία του κόσμου και να αντικαταστήσει τα πλήκτρα αφής στο τιμόνι με συμβατικά κουμπιά.

«Βελτιώνουμε το χαρτοφυλάκιό μας και το σχεδιασμό μας και δημιουργούμε μια νέα απλότητα στη λειτουργία των οχημάτων μας. Για παράδειγμα, επαναφέρουμε το τιμόνι με φυσικά κουμπιά! Αυτό θέλουν οι πελάτες από τη VW», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Το ανανεωμένο Golf, που όλα δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί το 2023, είναι πολύ πιθανό να είναι το πρώτο μοντέλο στο οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί η κατάργηση των κουμπιών αφής στο τιμόνι. Άλλωστε, τον περασμένο μήνα, οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του εσωτερικού ενός πρωτότυπου έδειξαν τιμόνι με παραδοσιακά κουμπιά. Ωστόσο, στην κεντρική κονσόλα, η ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού παραμένει με πλήκτρα αφής.

Μετά το Golf, η νέα σχεδίαση του τιμονιού αναμένεται, σταδιακά, να περάσει και στα υπόλοιπα μοντέλα της Volkswagen, ενώ δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να ισχύσει και για τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου VAG.

«Ο κλάδος μας βρίσκεται στη μέση ενός μεγάλου μετασχηματισμού. Αυτό που είναι κρίσιμο τώρα από την άποψή μου είναι να ακούμε προσεκτικά τους πελάτες μας, να μαθαίνουμε και να δίνουμε απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα της εποχής. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, ότι εργαζόμαστε συνεχώς για να προσφέρουμε στους πελάτες μας αυτό που πραγματικά θέλουν. Η Volkswagen θα γίνει για άλλη μια φορά η αγαπημένη μάρκα», σχολίασε ο Schafer.