Μία πρώτη ματιά στο εσωτερικό του νέου VW Golf


Είναι ήδη γνωστό ότι η VW εργάζεται στο facelift του Golf VIII, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν εντοπιστεί κάποια πρωτότυπα. Αυτό όμως δεν ισχύει πια καθώς το προσεχώς ανανεωμένο hatchback εντοπίστηκε να κρύβει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις στο εσωτερικό του...

  • PHOTOS:CARPIX
  • 30/9/2022

Στο όχημα δεν υπάρχει κάποιο καμουφλάζ, καθώς δεν χρησιμοποιεί το αναβαθμισμένο αμάξωμα. Ο Όμιλος VW γενικά έχει μια διακριτική προσέγγιση στα facelift του, αλλά τουλάχιστον οι οπτικές αλλαγές είναι αισθητές, κάτι που δεν συμβαίνει όμως με το συγκεκριμένο Golf.

Παρά τη γνωστή εμφάνιση του hatchback, αναμένεται ότι το ανανεωμένο Golf θα αποκτήσει τουλάχιστον έναν επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με προσαρμοσμένες εισαγωγές αέρα και πιθανώς μια ελαφρώς αναθεωρημένη μάσκα και καινούρια LED γραφικά για τα εμπρός και τα πίσω φώτα. Οι νέες ζάντες αλουμινίου μαζί με πιθανές προσθήκες στη χρωματική παλέτα της VW, καθώς και μικρές αλλαγές στην εσωτερική επένδυση θα διατηρήσουν το Golf φρέσκο απέναντι στον ανταγωνισμό.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές αναμένονται στον τομέα της τεχνολογίας του μοντέλου. Ευτυχώς, οι κατάσκοποι φωτογράφοι κατάφεραν να πιάσουν με τον φακό τους το εσωτερικό του δίνοντάς στη δημοσιότητα τη νέα και σημαντικά μεγαλύτερη ανεξάρτητη οθόνη στην κεντρική κονσόλα.

Το τρέχον μοντέλο του Golf έχει οθόνη 10 ιντσών, αλλά η μονάδα που φαίνεται στις φωτογραφίες μοιάζει με την οθόνη αφής 15 ιντσών που βρίσκεται στο Touareg. Δεν υπάρχουν όμως φυσικά κουμπιά για την χρήση και ρύθμιση του κλιματισμού.

Το facelifted μοντέλο θα βασίζεται στην τελευταία εξέλιξη της ευρέως χρησιμοποιούμενης αρχιτεκτονικής MQB Evo2 του Ομίλου VW. Όσον αφορά τη γκάμα κινητήρων, αναμένεται ο πρόσφατα ανανεωμένος TSI Evo2 1,5 λίτρων κινητήρας σε ήπια υβριδική μορφή και σε διαφορετικές αποδόσεις ισχύος, παράλληλα με τις εξελιγμένες εκδόσεις του 1,0 λίτρου TSI, του 2,0 λίτρων TSI και πιθανώς ο 2 λίτρων TDI. Οι παραλλαγές GTI, GTD, GTE και R με επίκεντρο τις επιδόσεις αναμένεται επίσης να συνεχίσουν στην παραγωγή.

Το ανανεωμένο VW Golf αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του μοντέλου όγδοης γενιάς. Οι ενημερώσεις πιθανότατα θα διατηρήσουν το μοντέλο επίκαιρο τουλάχιστον μέχρι το 2028 ή ακόμα και το 2030 όταν η VW θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Η VW δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το μέλλον του, πράγμα που σημαίνει ότι το ανανεωμένο Golf VIII θα μπορούσε να είναι το τελευταίο της γενιάς του.