Η Volkswagen προσφέρει προσωπικό της στη δημόσια υγεία


Η Volkswagen προτρέπει τους εργαζόμενούς της που διαθέτουν σχετικές γνώσεις να εργαστούν εθελοντικά στους τομείς της δημόσιας υγείας στη Γερμανία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να πληρώσει τον μισθό τους.

  • 30/3/2020

Τα ανώτατα στελέχη της Volkswagen αποφάσισαν να προσφέρουν βοήθεια στο δημόσιο σύστημα υγεία της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, προτρέπουν όσους εργαζόμενους της εταιρείας έχουν τις γνώσεις και την ειδίκευση ως θεραπευτές, παραϊατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό να εργαστούν για 15 ημέρες στα νοσοκομεία της χώρας για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Volkswagen θα πληρώσει κανονικά τον μισθό τους για αυτές τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.

Ο κ. Gunnar Kilian, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Τμήμα Ανθρώπινων Πόρων της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στις χειρουργικές μονάδες και στα επείγοντα περιστατικά προσφέρουν αξιοσημείωτες υπηρεσίες στην κοινωνία,στον αγώνα εναντίον του κορωνοϊού. Χρειάζονται επειγόντως την πλήρη υποστήριξή και αλληλεγγύη μας. Χρειάζονται επίσης και προσωπικό. Για τον λόγο αυτό, το Τμήμα Ανθρώπινων Πόρων μας αποφάσισε να επιτρέψει σε εργαζόμενούς μας που πιστοποιημένα διαθέτουν ιατρικές γνώσεις να υποστηρίξουν το σύστημα δημόσιας υγείας, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και χωρίς να χάσουν το εισόδημά τους».

Διαβάστε ακόμη:

70 χρόνια Volkswagen Transporter (video)