H Volocopter προετοιμάζει το αεροταξί της


H Volocopter, η νεοφυής εταιρεία την οποία στηρίζουν οι Daimler και Geely, επέλεξε τη Σιγκαπούρη για την έναρξη χρήσης του αεροταξί που έχει δημιουργήσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 1/10/2019

Όπως ανακοινώθηκε, τα στελέχη της Volocopter έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με τις αρμόδιες Αρχές της Σιγκαπούρης, για να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν ώστε να επιτραπεί η νόμιμη χρήση του αεροταξί που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, για τη μεταφορά πελατών της εντός της πρωτεύουσας της νησιωτικής χώρας.

Σκοπός των ανθρώπων της εταιρείας είναι να παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων σε κόστος αντίστοιχο με αυτό μιας λιμουζίνας. Ωστόσο, προς το παρόν, πρέπει να επιλυθούν πολλά ζητήματα που αφορούν στους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας εντός πόλης, σε υποδομές και σε κανονισμούς ασφαλείας.

Η Volocopter, η οποία, εκτός από την Intel, χρηματοδοτείται και από την Daimler και την κινεζική Geely, έχει θέσει στόχο να ξεκινήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά με τη χρήση του αεροταξί που έχει εξελίξει εντός των επόμενων δύο ή τριών ετών. Σύμφωνα με την εταιρεία, ως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 1.000 δοκιμαστικές πτήσεις, είτε με πιλότο είτε με τηλεχειρισμό. Το αεροταξί, ουσιαστικά είναι ένα μικρό ελικόπτερο το οποίο είναι διαθέτει 18 μικρούς έλικες.