Η Volta Trucks ξεκινά τις πρώτες δοκιμές του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτοτύπου Volta Zero (Video)


Η Volta Trucks ξεκινά τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού πρωτοτύπου Volta Zero, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα προδιαγραφών παραγωγής. Το πρωτότυπο Volta Zero αναπτύχθηκε σε χρονική περίοδο μόλις οκτώ μηνών από την πρώτη σχεδίαση έως το όχημα σε πλήρη λειτουργία.

  • 20/8/2021

Η Volta Trucks, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές και προμηθευτές υπηρεσιών ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στον κόσμο, επιβεβαίωσε την έναρξη των δοκιμών μηχανικής αξιολόγησης και ανάπτυξης του πρώτου πρωτοτύπου Volta Zero στο HORIBA MIRA στο Nuneaton, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έναρξη των δοκιμών ακολουθεί αμέσως μετά την αποκάλυψη του πρώτου πρωτότυπου πλαισίου του Volta Zero, που είναι στην ουσία το πρώτο κατασκευασμένο παγκοσμίως πλήρως ηλεκτρικό εμπορικό όχημα 16 τόνων σχεδιασμένο ειδικά για την εφοδιαστική αλυσίδα εντός πόλης.

Ονομαζόμενο «Volta Minus One» από τους μηχανικούς ανάπτυξης, ως ο πρόδρομος της έκδοσης παραγωγής Volta Zero, το πρωτότυπο όχημα χρησιμοποιεί το πλαίσιο των προδιαγραφών παραγωγής και το σύστημα μετάδοσης κίνησης του τελικού οχήματος και θα δοκιμάσει όλες τις ηλεκτρομηχανικές και θερμικές ιδιότητες του φορτηγού. Αυτές περιλαμβάνουν την μπαταρία υψηλής τάσης που παρέχεται από την Proterra και τον συμπαγή πίσω άξονα, τον ηλεκτροκινητήρα και τη μονάδα μετάδοσης eAxle από την Meritor. Το αντισυμβατικό αμάξωμα του πρωτοτύπου έχει σχεδιαστεί καθαρά για να προστατεύει τον οδηγό κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης όταν το όχημα κινείται με ταχύτητα. Το όχημα παραγωγής θα έχει σχεδιασμό κουτιού φορτίου, αλλά το πρωτότυπο χρησιμοποιεί μια επίπεδη επιφάνεια για να επιτρέψει στους μηχανικούς να προσθέσουν διαφορετικά επίπεδα και θέσεις φορτίων και με αυτό τον τρόπο να δοκιμάσουν την ικανότητα μεταφοράς βαρών.

Το πρωτότυπο Volta Zero θα συνεχίσει τις δοκιμές στο HORIBA MIRA τους επόμενους μήνες. Το επόμενο πρόγραμμα δοκιμών και ανάπτυξης με τα πρωτότυπα φορτηγά περιλαμβάνει επίσης περιόδους δοκιμών κρύου καιρού βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και δοκιμές ζεστού καιρού στη Νότια Ευρώπη. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα διασφαλίσει ότι τα οχήματα Volta Zero προδιαγραφών παραγωγής προσφέρουν την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία που αναμένουν οι χειριστές στόλου και οι ιδιοκτήτες οχημάτων.

Ο Γενικός Διευθυντής Προϊόντων της Volta Trucks, Ian Collins, δήλωσε: «Η έναρξη των δοκιμών και της αξιολόγησης του πρώτου πρωτοτύπου Volta Zero είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας προς την παραγωγή και μια συναρπαστική στιγμή για όλη την ομάδα της Volta Trucks και τους πελάτες μας. Η επίτευξη αυτής της σημαντικής στιγμής σε μόλις οκτώ μήνες είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της στοχευμένης και ευέλικτης προσέγγισης που έχουμε στην Volta Trucks.»

Σχετικά με το Volta Zero.

Το Volta Zero είναι το πρώτο παγκοσμίως κατασκευασμένο πλήρως ηλεκτρικό όχημα 16 τόνων σχεδιασμένο για logistics εντός της πόλης, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αποστολών εμπορευμάτων στα κέντρα των πόλεων. Σχεδιασμένο από την αρχή με λειτουργική καθαρή ηλεκτρική αυτονομία 150 - 200 χλμ. (95 - 125 μίλια), το Volta Zero θα εξαλείψει περίπου 1,2 εκατομμύρια τόνους CO2 έως το 2025.

Η ασφάλεια βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο των Volta Trucks, με τη φιλοδοξία της να παράγει τα ασφαλέστερα φορτηγά για τις πόλεις. Το Volta Zero σχεδιάστηκε από την αρχή για να κινείται ηλεκτρικά, γεγονός που διευκολύνει την αλλαγή βήματος στην ασφάλεια του οχήματος, του οδηγού και των πεζών. Χάρη στην αφαίρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο χειριστής ενός Volta Zero κάθεται σε κεντρική θέση οδήγησης, με πολύ χαμηλότερο ύψος καθίσματος από ένα συμβατικό φορτηγό. Αυτός ο συνδυασμός, καθώς και ένας σχεδιασμός καμπίνας σε στιλ γυάλινου σπιτιού, δίνει στον οδηγό ευρεία ορατότητα 220 μοιρών, ελαχιστοποιώντας τα επικίνδυνα τυφλά σημεία.

Το πρωτότυπο Volta Zero κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020, με τα πρώτα οχήματα να αναμένεται να λειτουργούν με πελάτες στα τέλη του 2021.

Η πλήρης παραγωγή οχημάτων με προδιαγραφές σύμφωνα με τις παραγγελίες πελατών θα ακολουθήσει στα τέλη του 2022.