Η Volvo δείχνει το μέλλον με το Polestar Precept


Με αυτό το πρωτότυπο μοντέλο η Polestar μας δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/2/2020

Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα ανυπομονούμε για το λανσάρισμα των νέων μοντέλων που ετοιμάζει το σπορ εξηλεκτρισμένο σήμα της Volvo. Όπως μπορούμε να δούμε το Precept είναι ένα ηλεκτρικό grand tourer με τέσσερις πόρτες και για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο κοινό του σαλονιού της Γενεύης.

Ήδη η Polestar έχει παρουσιάσει το 1 (ένα περιορισμένης παραγωγής PHEV κουπέ) και το 2 (ένα ηλεκτρικό fastback ευρείας παραγωγής που θα λανσαριστεί τέλη του έτους). Στο προσεχές διάστημα η εταιρία θα παρουσιάσει το Polestar 3, το πρώτο της ηλεκτρικό SUV.

Παρά ταύτα το Precept έρχεται για να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή η οποία σχεδιαστικά θα διαφοροποιείται εντελώς από την Volvo. Έτσι, τα 1 και 2 που είχαν σαφείς στιλιστικές επιρροές από την Volvo είναι τα πρώτα και τα τελευταία Polestar με αυτή την άποψη. Και αυτό επειδή η τελευταία πρέπει να δείχνει πιο ανεξάρτητη ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική απέναντι στην Tesla.

Σχετικά με το Precept είναι ένα μακρύ κουπέ σεντάν με τεράστιο μεταξόνιο (στα 3,1 μέτρα) και με τις μεσαίες κολόνες να απουσιάζουν καθώς οι πόρτες ανοίγουν "ανάποδα". Η διάταξη στο εσωτερικό είναι 2 2 και στο ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη touch-screen 15’’ όταν ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός. Το σύστημα πολυμέσων είναι νέας γενιάς και «τρέχει» σε περιβάλλον Android. Τα υλικά της καμπίνας αποτελούνται από νέου τύπου συνθετικά πλαστικά με εξοικονόμηση βάρους έως 80% σε σχέση με τα συμβατικά υλικά.

Προς το παρόν η Polestar δεν κάνει καμία αναφορά στην επίσημη ανακοίνωση της για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του Precept. Κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αφού η εταιρία θέλει να δώσει μεγάλη βαρύτητα στην σχεδίαση και στο σχετικό μήνυμα που αυτή περιλαμβάνει.