Η Volvo εξετάζει και μικρότερο SUV κάτω από το XC40


Το νέο πλαίσιο, ειδικά για EVs που παρουσίασε η Geely στην Auto China, θα χρησιμοποιηθεί και από τη Volvo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VOLVO
  • 2/10/2020

H Volvo ποτέ δεν έκρυψε πως θέλει να επεκτείνει προς τα κάτω τη γκάμα των SUV της με ένα μοντέλο μικρότερο από το XC40. Tώρα πλέον έχει τη δυνατότητα να το κάνει πιο εύκολα και με πιο μικρό κόστος, καθώς στην πρόσφατη έκθεση του Πεκίνο η Geely, στον όμιλο της οποίας άλλωστε ανήκει η σουηδική εταιρεία, παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο που έχει εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το νέο αυτό πλαίσιο ονομάζεται SEA (Sustainable Experience Architecture) και παρουσιάστηκε στην Auto China σε ένα πρωτότυπο της Lynk & Co, όμως όπως ανάφερε ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, οι μηχανικοί της Volvo ήδη εξελίσσουν μοντέλα που βασίζεται σε αυτό.

Η παρουσία του SEA έλυσε κυριολεκτικά τα χέρια των τελευταίων, μιας και η προσαρμογή του πλαισίου CMA -έχει εξελιχθεί από τη Volvo, σε αυτό βασίζεται το XC40 και χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες του ομίλου της Geely- για τη χρήση σε μικρότερα μοντέλα ήταν μια δύσκολη και ακριβή υπόθεση. Και αυτό γιατί το CMA υποστηρίζει εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες, υβριδικές και ηλεκτρικές.

Το πιο πιθανό είναι το νέο «μικρό» Volvo να είναι SUV, τόσο γιατί η συγκριμένη κατηγορία συνεχίζει την ανοδική της πορείας αλλά και γιατί εδώ υπάρχει περισσότερος χώρος. Το μικρό αυτό SUV μπορεί και να ονομάζεται XC20, ενώ όπως είπε ο επικεφαλής της Volvo στο μέλλον και τα SUV θα αλλάζουν προσανατολισμό καθώς η απόσταση από το έδαφος και οι όποιες εκτός δρόμου δυνατότητες θα έχουν ακόμα μικρότερη σημασία.