Η Volvo εκτιμά πως το 75% των πωλήσεων της θα είναι SUV


H σουηδική εταιρία εκτιμά πως πολύ σύντομα τα 3 από τα 4 αυτοκίνητα που θα πουλά στην Ευρώπη θα είναι SUV!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VOLVO
  • 9/12/2020

«Με την προσθήκη ενός μικρότερου SUV το μερίδιο μας θα είναι πιθανότατα υψηλότερο στην κατηγορία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson, σε συνέντευξή του στο Autonews Europe . «Ίσως να αντιστοιχεί στο 75% των συνολικών μας πωλήσεων», είπε συμπληρώνοντας.

Πάντως, οι δηλώσεις του SEO της μάρκας πιθανότατα θα επιβεβαιωθούν μέσα στην επόμενη τριετία αφού ήδη στους πρώτους 11 μήνες του 2020 η αναλογία των πωλήσεων της Volvo στην Ευρώπη είναι στο 71% (από το 63% που ήταν για την ίδια περσινή περίοδο).

Το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις ήταν το XC60 φτάνοντας τις 169.445 μονάδες. Πάντως, ο Samuelson είπε μεταξύ άλλων πως  «…υπάρχει μια σαφή τάση προς τα μικρά premium SUV. Είναι ένα πολύ επιτυχημένο segment». Και για αυτό η Volvo σχεδιάζει ένα νέο μικρότερο SUV που θα είναι ηλεκτρικό, θα τοποθετείται κάτω από το XC40 και θα βασίζεται στη πλατφόρμα SEA.

Ταυτόχρονα υπάρχουν φήμες και για ένα μεγαλύτερο SUV που θα έχει ως στόχο κυρίως την αμερικανική αγορά. Αυτό το νέο μοντέλο φημολογείται πως θα έχει την ονομασία XC100 και θα έχει ως βασικούς αντιπάλους τόσο την Mercedes GLS όσο και το Audi Q8.