Η VW επαναφέρει στη ζωή το e-Up!


Η VW βλέπει την μεγάλη ζήτηση στα μικρά φθηνά ηλεκτρικά μοντέλα και θέλει να καλύψει το κενό στην γκάμα της μέχρι την έλευση του ID. Life το 2025. 

  • 21/1/2022

Η Volkswagen σκοπεύει να ξεκινήσει και πάλι τις πωλήσεις του μικρότερου ηλεκτρικού της μοντέλου, για να απαντήσει στην αυξανόμενη ζήτηση για μικρά προσιτά ηλεκτρικά, επαναφέροντας στη ζωή το e-Up!.

Η γερμανική φίρμα θυμίζουμε ότι είχε σταματήσει την παραγωγή του e-Up! το 2020 όταν η ζήτηση είχε αυξηθεί δραματικά και οι όγκοι παραγωγής ήταν μικροί με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο λένε αναφορές από τη Γερμανία πως δεν ήταν σχεδιασμένο για τόσο μεγάλους όγκους παραγωγής και ήταν κερδοφόρο για τη VW.

Ήδη στη Γερμανία οι αντιπρόσωποι της VW ξεκίνησαν να δέχονται και πάλι παραγγελίες για το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ σταδιακά θα γίνει το ίδιο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η τελική τιμή του e-Up! στη γερμανική αγορά μετά και τις κρατικές επιδοτήσεις είναι κοντά στα 17.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα άγγιζε τα 24.000 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση πριν την παύση της παραγωγής του.

Τα μικρά και προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα, όπως τα Renault Zoe, Fiat 500e και Dacia Spring γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της VW να επαναφέρει στους καταλόγους της το e-Up!.

Η Volkswagen φυσικά θέλει να καλύψει το κενό στο κάτω άκρο της ηλεκτρικής γκάμας της μέχρι την έλευση του νέου ID. Life το 2025.

Το e-Up! εφοδιαζόταν με μπαταρία των 32,2 kW που προσφέρει μέγιστη αυτονομία περίπου 260 χιλιομέτρων. O ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 83 ίππους και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 130 χλμ/ώρα.