H VW επενδύει στο δικό της λειτουργικό σύστημα


Όπως ανακοινώθηκε, ο Όμιλος Volkswagen θα επενδύσει 7.000.000 ευρώ για την εξέλιξη του δικού του λειτουργικού συστήματος, που θα υπάρχει σε όλα τα μοντέλα του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/9/2019

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η επένδυση αυτή θα έχει ως στόχο να ενοποιήσει τις εργασίες που γίνονται στα τμήματα πληροφορικής που διαθέτει ο Όμιλος Volkswagen ανά τον κόσμο. Σκοπός είναι η ανάπτυξη του δικού του λειτουργικού συστήματος το οποίο θα τοποθετείται στα ηλεκτροκίνητα και συμβατικής τεχνολογίας νέα μοντέλα και των 12 αυτοκινητοβιομηχανιών που τον απαρτίζουν. Αυτό δεν θα αφορά μόνο στα συστήματα του αυτοκινήτου, αλλά και στην τεχνολογία επικοινωνίας μεταξύ τους στο δρόμο, στο πλαίσιο εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης.

Η επένδυση υλοποιεί την πρόθεση ανάπτυξης του συστήματος που ονομάστηκε «vw.os» και για το οποίο θα εργάζονται σε ένα ενιαίο τμήμα 5.000 εργαζόμενοι ειδικευμένοι στα ηλεκτρονικά και τη δημιουργία λειτουργικών συστημάτων. Το ηλεκτροκίνητο ID.3, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Φρανκφούρτη, είναι το πρώτο μοντέλο της το οποίο διαθέτει αυτό το λειτουργικό σύστημα. 

Όπως δήλωσε ο κ. Herbert Diess, CEO του Ομίλου Volkswagen, τα προσεχή χρόνια οι εταιρείες αυτοκινήτου θα επενδύσουν πολλά χρήματα στην ανάπτυξη λειτουργικών συστημάτων, ενώ το 2025 όλα τα μοντέλα του Ομίλου θα έχουν το «vw.os».