Η VW καταργεί τους αντιπροσώπους και προσλαμβάνει την... Alexa


Η Volkswagen, σε συνεργασία με την Amazon, προσφέρει στους μελλοντικούς της πελάτες την δυνατότητα να ολοκληρώσουν ένα test drive του ID.4 με τη βοήθεια της Alexa.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN
  • 25/9/2022

Η Volkswagen εισέρχεται όλο και πιο ενεργά στον χώρο των έξυπνων και καινοτόμων τεχνολογιών, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Amazon. Η νέα υπηρεσία που προσφέρουν οι αμερικανικές αντιπροσωπείες της Volkswagen ονομάζεται «Test Drive with Alexa,» και αντικαθιστά τους εκπροσώπους πωλήσεων με την Alexa.

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, οι πιθανοί αγοραστές θα μπορούν να κάνουν ένα πραγματικό test drive του νέου ID.4 με τη βοήθεια της Alexa. Το σύστημα Echo Auto, που είναι εγκατεστημένο στο ταμπλό του ηλεκτρικού crossover της εταιρείας, κάνει δυνατή την επικοινωνία του οδηγού με την Alexa, η οποία κατέχει όλες τις πληροφορίες που ενδέχεται να χρειαστεί ο χρήστης.

«Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε τα ηλεκτρικά οχήματα και την ηλεκτροκινητικότητα σε όλους, πρέπει να βρούμε νέους και συναρπαστικούς τρόπους να προσεγγίσουμε τους πελάτες,» είπε ο Andrew Savvas, επικεφαλής πωλήσεων και marketing του ομίλου Volkswagen στην Αμερική. «Αυτή η συνεργασία με την Amazon κάνει ακριβώς αυτό. Οι μελλοντικοί κάτοχοι Volkswagen θα μπορούν να βιώσουν όσα έχει να προσφέρει το νέο μας ID.4 με τη βοήθεια μιας φωνητικής υπηρεσίας που ήδη γνωρίζουν καλά.»

Η Alexa είναι εξοπλισμένη με όλες τις γνώσεις που αφορούν το όχημα, και έτσι μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση κάνει ο οδηγός, όπως για παράδειγμα για την μπαταρία, τη φόρτιση, το μόνιτορ τυφλών σημείων, τη σύνδεση στο σύστημα infotainment, το κόστος, τη συντήρηση και άλλα.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες περιοχές προς το παρόν, όμως δεν αποκλείεται να καταφτάσει και στην Ελλάδα. Η διάρκειά τους είναι περίπου 30 λεπτά, σύμφωνα με την Amazon, ενώ, τόσο η Volkswagen όσο και η Amazon, έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες για να ολοκληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι την online εγγραφή τους.