Επίσημο: Το Volkswagen Golf GTI αποκτά ηλεκτρική έκδοση - Πότε παρουσιάζεται


Η Volkswagen δεν θα περιοριστεί στο «φρεσκάρισμα» της θερμικής, 8ης γενιάς, του Golf, αλλά θα παρουσιάσει και «καυτό» ηλεκτρικό GTI.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN AG
  • 22/12/2023

Μπορεί να έχετε βαρεθεί, εδώ και πολλούς μήνες, να διαβάζετε σενάρια, φήμες, πληροφορίες, ακόμα και δηλώσεις από επίσημα χείλη για το μέλλον του Volkswagen Golf. Ωστόσο θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι είναι ένα από τα μοντέλα που το αξίζουν. Πόσο μάλλον στην έκδοση GTI.

Ο CEO της φίρμας, Thomas Schafer, έχει ξεκαθαρίσει ότι εντός του 2024 θα υπάρξει το (τελευταίο) «φρεσκάρισμα» για το Golf με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με το λανσάρισμα της facelift έκδοσής του. Σε αυτή θα περιλαμβάνεται, ασφαλώς, η GTI παραλλαγή.

Το μέλλον του δημοφιλέστατου hatchback συνδέεται άμεσα με την ηλεκτροκίνηση και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει ως EV. Αν όχι με πανομοιότυπη σχεδίαση - με τις αναπόφευκτες, ασφαλώς, προσαρμογές που απαιτούνται σε ένα ηλεκτρικό όχημα - τουλάχιστον ως όνομα για τον ηλεκτρικό διάδοχό του.

Ωστόσο, μόνο ευχάριστα μπορεί κανείς να υποδεχθεί την είδηση που προέκυψε από τον Andreas Mindt. Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της φίρμας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό Golf GTI θα παρουσιαστεί το 2026.

«Το Golf GTI παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1975 με μια σειρά παραγωγής 5.000 μονάδων. Μέχρι σήμερα, έχουμε πουλήσει περισσότερα από 2,8 εκατ. Το 2026, θα παρουσιάσουμε μια ηλεκτρική έκδοση αυτού του εμβληματικού μοντέλου», ανέφερε χαρακτηριστικά, συνοδεύοντας τη δημοσίευσή του με δύο σκίτσα, του πρώτου και του μελλοντικού, ηλεκτρικού, Golf GTI.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, η γερμανική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση IAA Mobility του Μονάχου το ID. GTI Concept, με μήκος 4.104 mm, πλάτος 1.840 mm, ύψος 1.499 mm και μεταξόνιο 2.600 mm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραδόθηκε στους νέους κατόχους το πιο ακριβό VW Golf στην ιστορία – Έγινε sold out σε μόλις 8 λεπτά!

Golf R 333 Limited Edition: Η «καυτή» έκδοση με τους 333 PS! (photos)

Το Volkswagen Golf R 20 Years Edition είναι το ισχυρότερο Golf στην ιστορία

Η Volkswagen ετοιμάζει τον ηλεκτρικό διάδοχο του T-Cross - Όλα όσα ξέρουμε