CES 2024: Τι θα δούμε στη «γιορτή» της τεχνολογίας στο Λας Βέγκας


Hyundai, Mercedes, Honda και Volkswagen πρωταγωνιστούν στην έκθεση τεχνολογίας της CES, που ανοίγει τις πύλες της στις 9 Ιανουαρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN INSTAGRAM
  • 8/1/2024

Η CES είναι μία από τις εκθέσεις του χώρου της αυτοκίνησης που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις εταιρείες, ειδικά στον τομέα των νέων τεχνολογιών και, πλέον, της τεχνητής νοημοσύνης. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων ετοιμάζονται για τη «γιορτή» της τεχνολογίας στο Λας Βέγκας, όπου από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου θα παρουσιάσουν τις νεότερες καινοτομίες τους.

Ήδη η Hyundai έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει το παρών, γνωστοποιώντας τα σχέδια για ένα ενεργειακό οικοσύστημα υδρογόνου, νέο σύστημα λογισμικού και αρκετές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, όπως κι ένα eVTOL (electric Vertical Take-Off and Landing). Σε παρόμοιο μήκος κύματος, η Mercedes έχει ήδη κάνει γνωστό τον ερχομό ενός νέου συστήματος infotainment που θα έχει την τεχνητή νοημοσύνη σε πρώτο πλάνο.

Εκτός αυτού, η Honda θα παρουσιάσει την ολοκαίνουρια σειρά των ηλεκτρικών οχημάτων της για τις παγκόσμιες αγορές, τα οποία αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα ανατρεπτική σχεδίαση.

Τις δικές της καινοτομίες θα φέρει στο Λας Βέγκας και η Volkswagen, η οποία δημοσίευσε στα social media της το teaser ενός μοντέλου, που θα είναι προικισμένο επίσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, πρόκειται για ένα όχημα πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής του, του οποίου το πίσω μέρος εμφανίζεται στο video και μοιάζει με hatchback. Είναι ντυμένο με καμουφλάζ σε μωβ, ροζ και μπλε τόνους, ενώ μπορούμε να δούμε και το δεξί πίσω φωτιστικό σώμα, που διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα των Γερμανών.

Πάνω από το φως έχει τοποθετηθεί ένα αυτοκόλλητο με την επιγραφή 'AI on board' (μτφρ.: τεχνητή νοημοσύνη στο αυτοκίνητο). Άγνωστη παραμένει η «ταυτότητα» της εν λόγω τεχνολογίας, ωστόσο ενδέχεται η VW να κινηθεί στα ίδια μονοπάτια με τη Mercedes, λανσάροντας ένα νέο σύστημα infotainment που θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη.

Πάντως, δεν περιμένουμε να αποκαλυφθεί η facelift έκδοση της 8ης γενιάς του Golf, αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε επιβεβαιώσει προηγουμένως ότι θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης αφιερωμένης στο θρυλικό μοντέλο.

Η επίσημη αποκάλυψη όσων σχεδιάζει η Volkswagen αναμένεται σε λίγες ώρες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της Media Day της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Volkswagen καθυστερεί την παραγωγή του ID.2 – Πότε έρχεται το EV των 25.000 ευρώ

Επίσημο: Το Volkswagen Golf GTI αποκτά ηλεκτρική έκδοση - Πότε παρουσιάζεται

Η Volkswagen ετοιμάζει τον ηλεκτρικό διάδοχο του T-Cross - Όλα όσα ξέρουμε