Έτσι θα μοιάζει το νέο VW Golf GTI (photos)


Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου VW Golf ανεξάρτητοι σχεδιαστές «αποκαλύπτουν» τη σχεδίαση της hot έκδοσης GTI.

  • ΦΩΤΟ: KOLESA.RU, VW
  • 15/1/2024

Το 2024 θα φέρει την αποκάλυψη πολλών νέων μοντέλων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτό που αναμένεται με μεγάλη αγωνία είναι το δημοφιλές VW Golf, εικόνες του οποίου διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρεςαποκαλύπτοντας μέρος της σχεδίασής τους.

Όταν μιλάμε για το Golf μιλάμε για το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της VW και ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκίνητα στον κόσμο. Σήμερα η σειρά βρίσκεται στην 8η γενιά και τους επόμενους μήνες οι Γερμανοί θα αποκαλύψουν την ανανεωμένη εκδοχή της στην οποία θα υπάρχει φυσικά και η hot έκδοση GTI.

Οι designers του ρωσικού kolesa.ruγια ακόμα μία φορά, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν όλα τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα από τη νέα GTI έκδοση του Golf και να παρουσιάσουν τις σχεδιαστικές αλλαγές που θεωρούν ότι θα έχει το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις εμφανίζονται στο μπροστινό μέρος και συγκεκριμένα στα φωτιστικά σώματα που αποκτούν ένα πιο απλό σχήμα. Το χώρισμα που υπάρχει στην τρέχουσα γενιά δέχθηκε αρκετά αρνητικά σχόλια και η VW, η οποία έχει δείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα παράπονα των πελατών, αποφάσισε να διορθώσει το σχεδιαστικό της «σφάλμα».

Η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος της μάσκας παραμένει όμως η συνολική εικόνα γίνεται πιο επιθετική με την παρουσία δύο μεγάλων πτερυγίων στο χρώμα το αμαξώματος. Στο πίσω μέρος οι παρεμβάσεις είναι μικρές και η βασικότερη αφορά στα γραφικά των LED φωτιστικών σωμάτων.

Η τρέχουσα έκδοση VW Golf GTI
Η τρέχουσα έκδοση VW Golf GTI

Το εσωτερικό του νέου VW Golf GTI έχει ήδη αποκαλυφθεί και η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η απουσία των κουμπιών αφής στο τιμόνι. Ένα στοιχείο που επίσης είχε δεχθεί κριτική από τους πελάτες της VW, με την εταιρεία να ικανοποιεί και σε αυτή την περίπτωση το αίτημά τους. Από εκεί και πέρα το σύστημα πολυμέσων θα αναβαθμιστεί ενώ μεγαλύτερη θα είναι και η κεντρική οθόνη αφής στο ταμπλό.

Το εσωτερικό του νέου VW Golf GTI
Το εσωτερικό του νέου VW Golf GTI

Στο μηχανολογικό κομμάτι οι Γερμανοί έχουν κρατήσει απόλυτη μυστικότητα και δεν έχουν αποκαλύψει κανένα απολύτως στοιχείο. Η τρέχουσα GTI έκδοση κρύβει κάτω από το καπό έναν turbo τετρακύλινδρο TSI με χωρητικότητα 2.0 L. και 245 PS, που επιταχύνει το αυτοκίνητο στο 0-100 km/h σε 6,2 sec. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h. Η λογική λέει ότι οι μηχανικοί της VW θα... βάλουν το χεράκι τους προκειμένου το νέο GTI να έρθει με αυξημένες επιδόσεις, ωστόσο αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο VW Golf: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες παρουσίασης και έναρξης παραγγελιών

Ανάβαση Δημητσάνας: Σοκαριστικό ατύχημα με VW Golf MK2 να πέφτει πάνω σε θεατές (video)

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη - Η μεγάλη γιορτή του VW GTI αποκτά νέο «σπίτι»