Η VW παραδίδει τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια


Η Volkswagen παρέδωσε τα πρώτα ιδιωτικά ηλεκτρικά μοντέλα της στους κατοίκους της Αστυπάλαιας. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στο σχέδιο μετατροπής του νησιού σε «πράσινο».

  • 22/4/2022

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Volkswagen ανακοίνωσε το πλάνο της μεγάλης συνεργασίας με την χώρα μας για να μετατρέψει το νησί της Αστυπάλαιας σε παράδεισο των ηλεκτρικών οχημάτων. Τώρα κάνει το επόμενο βήμα παραδίδοντας τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα πελατών της στο νησί.

Το πρώτο όχημα, ένα τυρκουάζ ID.3Pure, παραδόθηκε στον νέο ιδιοκτήτη του, Θάνο Παπαγιάννη, στους ανεμόμυλους της Χώρας, της πρωτεύουσας της Αστυπάλαιας. Χάρη στο νέο του ηλεκτρικό hatchback, μπορεί να απαλλαγεί από το σημερινό του αυτοκίνητο, ένα GolfMk3.

«Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει απόλυτα με την Αστυπάλαια. Οι αποστάσεις εδώ είναι μικρές, η κατανάλωση ρεύματος χαμηλή και το δίκτυο φόρτισης είναι πλέον πολύ καλά ανεπτυγμένο», δήλωσε ο κ. Παπαγιάννης. «Ελπίζω πραγματικά ότι η Αστυπάλαια θα εμπνεύσει άλλες περιοχές να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία του κλίματος υιοθετώντας λύσεις ηλεκτροκίνησης».

Ο Όμιλος  Volkswagen παρέδωσε επίσης μια σειρά από άλλα οχήματα, όπως το ID.4, το e-up! και το SeatMÓ eScooter 125. Αυτά ακολουθούν τα ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι της Αστυπάλαιας από το 2021.

Όσο για το GolfMk3 του κ. Παπαγιάννη, αυτό και μια σειρά από άλλα μεταχειρισμένα και εγκαταλειμμένα οχήματα που έχουν μείνει στο νησί θα αφαιρεθούν από τη Volkswagen, την ελληνική εισαγωγική εταιρεία της, την Kosmocar, και τον Δήμο για να ανακυκλωθούν στην ηπειρωτική χώρα.

«Η Αστυπάλαια είναι ένα εργαστήριο για την κινητικότητα του μέλλοντος. Το νησί βιώνει την ίδια αλλαγή με οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Ευρώπη, μόνο σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Maik Stephan, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Volkswagen. «Με τους πρώτους ιδιώτες πελάτες που οδηγούν τώρα ηλεκτρικά, γρήγορα θα γίνει γνωστό πόσο συναρπαστική είναι η ηλεκτροκίνηση».

Εκτός από την αλλαγή του στόλου οχημάτων του νησιού με ηλεκτρικά, ο Όμιλος Volkswagen είπε ότι θα εγκαταστήσει περίπου 230 ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς φόρτισης και θα δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή για την φόρτιση όλων των οχημάτων.

Ξεκινώντας από αυτό το καλοκαίρι, η VW θα εργαστεί για να λανσάρει υπηρεσίες αποκλειστικά ηλεκτρικής μετακίνησης με τοπικούς συνεργάτες για τη δημιουργία υπηρεσιών κοινής χρήσης και car-sharing με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των οχημάτων στο νησί.