H VW θα πουλά το Teramont και στη Μέση Ανατολή


Το Τeramont για την Ασία ή Atlas για τις ΗΠΑ, θα είναι στα show rooms της VW στη Μέση Ανατολή αλλά όχι και στην Ευρώπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/9/2018

Η VW αποφάσισε να διαθέτει το Teramont, το μεγάλο μεν αλλά όχι πολυτελές σαν το Touareg SUV μετά την Ασία και τις ΗΠΑ -εκεί ονομάζεται Atlas- και στη Μέση Ανατολή. H κίνηση αυτή μάλλον δεν ήταν αναμενόμενη αλλά για τη γερμανική εταιρεία είναι απόλυτα λογική, μιας και όπως λέει ο επικεφαλής της μάρκας στην περιοχή Andrew Savvas «το μέγεθος μετράει, ειδικά για τις οικογένειες, στην περιοχή αυτή και τώρα το προσφέρουμε».

Για το τελευταίο δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία, μιας και το μήκος του Teramont ξεπερνά τα 5,0 μέτρα, φτάνοντας τα 5,037. Αυτό του επιτρέπει να έχει θέσεις μέχρι και για 7 ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ του κυμαίνεται, ανάλογα με τη διάταξη των πίσω καθισμάτων, από 583 έως και 2.741 λίτρα.

Μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές των Teramont που θα πωλούνται στη Μέση Ανατολή. Το πιο πιθανό είναι όμως πως η τετρακίνηση 4 Motion θα είναι παντού στάνταρ, όπως στάνταρ θα είναι και μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης. Όσο για τους κινητήρες το Atlas -τα Teramont που θα πωλούνται στη Μέση Ανατολή θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ- κινείται από έναν τετρακύλινδρο turbo 2.000 cc με 238 PS και από έναν V6 3,6 lt με 280 PS.