Η χειροποίητη Mercedes G-Class είναι το απόλυτο offroader


H Mercedes-Benz G-Class συνεχίζει να αποτελεί το αντικείμενο του πόθου για τους απανταχού λάτρεις της εκτός δρόμου κίνησης και η χειροποίητη έκδοση της Expedition Motor Company δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

  • 2/10/2019

Μια… στρατιωτικών προδιαγραφών Mercedes-Benz G-Class αποτέλεσε αυτή τη φορά το αντικείμενο εργασίας για την Expedition Motor Company, η οποία και δημιούργησε μια από τις πλέον… φροντισμένες εκδόσεις του εμβληματικού offroader.

Η βάση για τη δημιουργία του τετράτροχου κομψοτεχνήματος αποτέλεσε μια… αποστρατευμένη G-Class του 1992, για την κίνηση της οποία φροντίζει ένας πεντακύλινδρος κινητήρας diesel χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 84 ίππων.

Με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, σύστημα τετρακίνησης και σχέσεις υποπολλαπλάσιου, η εν λόγω G-Class παραμένει ένα ικανότατο offroader μόνο που στην προκειμένη περίπτωση τη διαφορά κάνουν οι παρεμβάσεις και δη εξοπλιστικές της Expedition Motor Company οι οποίες καθιστούν το γερμανικό σύνολο ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η G-Class του βρετανικού βελτιωτικού οίκου που παρεμπιπτόντως συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής ελάχιστη σχέση έχει με εκείνο το όχημα που δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Η χρήση υψηλής ποιότητας δέρματος σε κάθε πιθανή επιφάνεια του εσωτερικού, η πλήρης αποκατάσταση των επιφανειών του αμαξώματος και η επικαιροποίηση τόσο των μηχανικών μερών όσο και συγκεκριμένων εξοπλιστικών χαρακτηριστικών, άλλαξαν όχι μόνο τον χαρακτήρα αλλά και το παρουσιαστικό του αυτοκινήτου.

Για να συμβούν όλα αυτά, βέβαια, απαιτήθηκαν περισσότερες από 1.000 εργατοώρες γεγονός που αν μη τι άλλο δικαιολογεί και το ποσό των 90.000 δολαρίων ώστε να αποκτήσει κανείς τη δική του ανακατασκευασμένη G-Class.