Honda HR-V e:HEV: Με πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα (Video)


Το  νέο HR-V διατίθεται αποκλειστικά με την υβριδική τεχνολογία e:HEV με δύο ηλεκτροκινητήρες της Honda, πετυχαίνοντας τη βέλτιστη ισορροπία κατανάλωσης, χαμηλών εκπομπών ρύπων και επιδόσεων.

  • 8/8/2021

Η Honda ανακοίνωσε ότι το νέο HR-V, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη από τα τέλη του 2021, θα διατίθεται αποκλειστικά με το προηγμένο υβριδικό κινητήριο σύνολο e:HEV.

Το σύστημα e:HEV της επόμενης γενιάς HR-V αποδίδει συνολική ισχύ 131 ίππων, σε συνδυασμό με ροπή 253 Nm. Οι εκπομπές CO2  περιορίζονται στα 122 g/km (κατά τον κύκλο WLTP) και η κατανάλωση στα 5,4 λίτρα/100 χλμ., ενώ η επιτάχυνση 0 - 100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Το νέο HR-V είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της οικογένειας e:HEV και έρχεται να πλαισιώσει τα CR-V και Jazz που επίσης διατίθενται αποκλειστικά με υβριδικό σύστημα κίνησης. Καθώς δεν χρειάζεται σύνδεση και φόρτιση, το HR-V είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, συνδυάζοντας την αμεσότητα απόκρισης και την αποδοτική λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος με την πρακτικότητα και την ευελιξία των παραδοσιακών μοντέλων βενζίνης και diesel.

e:HEV: χαμηλές εκπομπές ρύπων, άμεση απόκριση

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV προσφέρει μία αμιγώς υβριδική τεχνολογία και αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα κιβώτιο μιας μόνο σχέσης μετάδοσης.

Επίσης, ο αριθμός κυψελών της μπαταρίας έχει αυξηθεί από 48 σε 60 λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους του HR-V πετυχαίνοντας μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα και αξιοποίηση του ηλεκτροκινητήρα έναντι του Jazz. Παρά το αυξημένο μέγεθος της μπαταρίας, ο εσωτερικός χώρος δεν επηρεάζεται χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό της.

Το καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων μίας σχέσης προσομοιώνει την λειτουργία ενός CVT. Χωρίς γρανάζια και μετατροπέα ροπής, άρα και λιγότερα σημεία τριβής, το κιβώτιο μονής σχέσης συνεργάζεται με το ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80 kW, όταν το άλλο λειτουργεί περισσότερο σαν γεννήτρια για την φόρτιση της μπαταρίας.

Όπως και στο Jazz, στο υβριδικό HR-V υπάρχουν τρία προγράμματα κίνησης. Το Hybrid Drive για καθημερινή χρήση, το Sport για μέγιστη παροχή ισχύος και το Econ για βέλτιστη εξοικονόμηση καυσίμου. Παράλληλα, υπάρχει και η επιλογή B για μέγιστη ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, η οποία προσαρμόζεται και από τα paddles στο τιμόνι.

Το νέο HR-V e:HEV αναμένεται να διατεθεί στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021.