Honda και Kia κατακτούν σημαντικές διακρίσεις στα Red Dot design awards


Το νέο Honda e και το Kia XCeed κατόρθωσαν να αποσπάσουν τρία συνολικά βραβεία σχεδίασης από το Red Dot, μία διάκριση αντίστοιχη των Oscar για το χώρο του κινηματογράφου.

  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
  • 30/3/2020

Ενημερωτικά, ο θεσμός Red Dot design awards διαθέτει τρεις κατηγορίες, Product Design, Brands & Communication και Design Concept. 40 ανεξάρτητοι και εγνωσμένης αξίας κριτές από όλο τον κόσμο αξιολογούν κάθε χρόνο την αισθητική, την καινοτομία και την πρακτικότητα χιλιάδων αντικειμένων. Για φέτος, οι συμμετοχές ανήλθαν στις 6.500, από 60 χώρες του πλανήτη.

Σε ο,τι έχει να κάνει με το χώρο του αυτοκινήτου, η Honda είναι αντικειμενικά η μεγάλη κερδισμένη, αφού το νέο της μοντέλο e κέρδισε όχι ένα αλλά δύο βραβεία. Καταρχήν απέσπασε το ‘Red Dot: Best of the Best 2020’ την ανώτατη διάκριση στο διεθνή αυτό διαγωνισμό, χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου. Για το ίδιο αυτοκίνητο απέσπασε και το ‘Smart product’ βραβείο, το οποίο αντανακλά τη δέσμευση της εταιρίας να σχεδιάζει όμορφα αυτοκίνητα, χωρίς περιορισμούς.

 «Αυτά τα διάσημα βραβεία τοποθετούν στο προσκήνιο τους οραματιστές και ταλαντούχους σχεδιαστές της Honda» σχολίασε ο Executive Creative Director του Honda e, Makoto Iwaki. «Ως ένα από τα πιο εξαιρετικά παραδείγματα σύγχρονης σχεδίασης αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, το Honda e αξίζει απόλυτα το βραβείο Best of the Best». Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι η Honda κέρδισε και ένα τρίτο βραβείο, όχι όμως στον τομέα των αυτοκινήτων αλλά των μοτοσικλετών. Η καινούρια της CBR1000RR-R Fireblade SP έλαβε μία αντίστοιχη αναγνώριση ‘outstanding design’ στην κατηγορία Smart Product.

Ένα βραβείο όμως κατέκτησε και η Kia, για το νέο XCeed. Τη διάκριση του ‘Product Design’ απέσπασε το νέο urban crossover της φίρμας, η οποία δείχνει μόνιμη θαμώνας στα βραβεία του θεσμού. Συνολικά η Kia έχει βραβευτεί από το 2009 με 25 συνολικά βραβεία, τέσσερα εν των οποίων τα έχει κερδίσει με εκδόσεις του Ceed. Ο Gregory Guillaume, αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Kia Motors Europe σχολίασε σχετικά «Το XCeed έθεσε τη δημοφιλέστερη οικογένεια μοντέλων μας σε μια τολμηρή νέα κατεύθυνση ενώ εξακολουθεί να φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μοντέρνου σχεδιασμού της Kia. Αυτό το βραβείο Red Dot αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς των Ευρωπαίων σχεδιαστών μας και είμαι υπερήφανος που βλέπω τις προσπάθειές τους να επιβραβεύονται με αυτόν τον τρόπο».