Honda Prologue 2024: Το πρώτο teaser του ηλεκτρικού crossover


Η πρώτη teaser εικόνα του ηλεκτρικού crossover Honda Prologue είναι γεγονός και μας δίνει μία πρόγευση για το σχεδιασμό του μοντέλου. Πότε έρχεται και ποια σχέση έχει με τη GM.  

  • 19/5/2022

Η Honda βάζει σε εφαρμογή το πλάνο για την ώθηση προς τον εξηλεκτρισμό της τα αμέσως επόμενα χρόνια και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι το Prologue, για το οποίο και μας έδωσε μία πρώτη γεύση με την δημοσίευση της teaser εικόνας του.

Το νέο ηλεκτρικό crossover που ετοιμάζει η Honda θα λανσαριστεί το 2024 και προορίζεται τόσο για την αμερικάνικη, όσο και για την ευρωπαϊκή αγορά. Το Prologue θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα έρθει να πλαισιώσει στη γκάμα των Ιαπώνων τα υβριδικά Civic e:HEV και HR-V e:HEV.

Το νέο Honda HR-V e:HEV
Το νέο Honda HR-V e:HEV

Η Hondaχαρακτηρίζει το Prologue ως «ένα SUV έτοιμο για περιπέτειες ικανό για την καθημερινή οδήγηση και τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου». Το Prologue σχεδιάστηκε στο Honda Design Studio στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνεργασία με την ομάδα σχεδιασμού της εταιρείας στην Ιαπωνία.

Η Hondaδεν αποκάλυψε πολλά στοιχεία για το μοντέλο, αλλά το σκίτσο του μοντέλου δείχνει ότι το crossover θα έχει μια σχεδιασμό στο εμπρός μέρος πολύ κοντά στο νέο HR-V, φυσικά με πλήρως κλειστή μάσκα που πλαισιώνεται από πολύ λεπτούς προβολείς. Προχωρώντας πιο πίσω, βλέπουμε το σμιλεμένο καπό, τα πλαστικά στα πλαϊνά του αμαξώματος, αλλά και την τονισμένη γραμμή των ώμων, μαζί με την κεκλιμένη οροφή και την ιδιαίτερα μακριά καμπίνα.

Παρότι δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες, η Honda λέει πως «εστίασαν στην αεροδυναμική, βελτιστοποιώντας το αμάξωμα με λιγότερες γραμμές για τη βελτίωση της αυτονομίας και τη μείωση του θορύβου στην καμπίνα».

Η Honda και η GM είχαν ανακοινώσει παλαιότερα ότι το νέο crossover θα βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium της GM και θα τροποποιηθεί κατάλληλα για να «υποστηρίξει τον οδηγικό χαρακτήρα της Honda». Επιπλέον, το νέο Prologue όπως και το αντίστοιχο με σήματα της Acura θα κατασκευαστούν από την General Motors.

Τέλος, πέρα από το teaser του Prologue, η Honda δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων με βάση τη δική της αρχιτεκτονική e:Architecture το 2026. Ένα χρόνο αργότερα, η ιαπωνική εταιρεία θα συνεργαστεί ξανά με τη GM για να κατασκευάσει μια «νέα σειρά προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων, με βάση μια νέα αρχιτεκτονική οχημάτων που αναπτύχθηκε από κοινού με την GM», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της.