HWA EVO: Η Mercedes 190E Evo II επιστρέφει στη σύγχρονη εποχή (photos)


Η HWA ανέλαβε το δύσκολο έργο να φέρει τη Mercedes 190E 2.5 16 Evo II στα μέτρα του 2024. 

  • ΦΩΤΟ: HWA AG Presse
  • 29/12/2023

Προ ολίγων εβδομάδων, η HWA είχε αποκαλύψει πως δουλεύει πάνω σε ένα ενδελεχές restomod της Mercedes 190E 2.5 16 Evo II, θέλοντας να φέρει το θρυλικό μοντέλο στην στη σύγχρονη εποχή.

Τότε είχε παρουσιάσει μόνο σχέδια, αλλά τώρα είναι σε θέση να δείξει πώς θα είναι το HWA EVO, όπως ονομάζεται, στην τελική του μορφή.

Η HWA, που εδρεύει στη Γερμανία και συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τη Mercedes κυρίως στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα ακολουθήσει τη λογική της Singer, η οποία ειδικεύεται στα restomods της 911. Στην ουσία, προμηθεύεται τα αυτοκίνητα της σειράς W201, από την οποία και προέρχεται η 190Ε Evo II, και τις μετατρέπει σε EVO. Δεν επιλέγει να «πειράξει» αυθεντικές 190E Evo II, αλλά προσεγγίζει το mod με «λευκό χαρτί».

Τα renderings που δημοσίευσε η HWA δείχνουν ένα αυτοκίνητο με πολλές ομοιότητες με την 190E Evo II, με μικρές διαφορές που ξεχωρίζουν και δίνουν μοναδικότητα στο restomod, όπως είναι η μαύρη γρίλια στο εμπρός μέρος.

Στο πλάι μέχρι και τα φτερά πάνω από τους τροχούς είναι αντίστοιχα... φουσκωμένα με το αυθεντικό όχημα, ενώ στο πίσω μέρος, η μεγάλη αεροτομή τραβάει τα βλέμματα. 

Η HWA δενανέφερε τεχνικές λεπτομέρειες για το EVO. Το αυθεντικό μοντέλο έφερε κινητήρα 2,6 L βελτιωμένο από την Cosworth, με ισχύ περί τα 230 PS, αλλά είναι απίθανο να υπάρχουν 100 τέτοια μοτέρ για να καλύψουν τις ανάγκες του tuner.

Αυτό που είναι γνωστό είναι πως κάθε παράδειγμα αυτού του restomod θα κοστίζει 714.000 ευρώ.

Πηγή φωτογραφιών: HWA AG Presse

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II είναι ένα διαμάντι της αυτοκίνησης (photos)

30 χρόνια από τη γέννηση της Mercedes-Benz 190E 2.5 16 Evolution II (Video)

Σε δημοπρασία αυτή η Mercedes-Benz 190E που έτρεξε ο Niki Lauda (photos)