Hyundai Casper: Ένα νούμερο μικρότερο SUV από το Bayon


Η Hyundai δεν σταματά στο Bayon και λανσάρει ένα ακόμα μικρότερο SUV για την αγορά της Ινδίας, αλλά και της Νότιας Κορέας, ενώ αργότερα ίσως να το δούμε και στην Ευρώπη.

  • 31/8/2021

Η Hyundai έχει πάρει απόφαση να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι των συνεχώς αυξανόμενων σε πωλήσεις SUV κάθε κατηγορίας και γι’ αυτό φέρεται τώρα να ετοιμάζει ένα μικρό SUV της κατηγορίας Α, το οποίο θα τοποθετηθεί στη γκάμα της κάτω από το Bayon (φωτό).

Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για το 2022 και ενώ αρχικά θα λανσαριστεί στις αγορές της Ινδίας και της Νότιας Κορέας, δεν αποκλείεται να το δούμε να έρχεται και στην Ευρώπη.

Οι Κορεάτες έχουν δώσει στο μοντέλο την κωδική ονομασία AX1, αλλά η εμπορική του ονομασία με την οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά θα είναι Casper.

Το Casper θα είναι ένα μικρό SUV και θα ξεχωρίζει στο σχεδόν τετράγωνο στυλ του με τη Hyundai να ποντάρει στην έντονη εικόνα ενός οχήματος ελεύθερου χρόνου. Οι ράγες οροφής, οι προβολείς LED, η αεροτομή οροφής και οι ζάντες με σχήμα διαμαντιού θα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά εμφανισιακά του στοιχεία.

Το μήκος του θα είναι κοντά στα 3,60 μέτρα και οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις θα το κάνουν το μικρότερο SUV της κορεατικής φίρμας σε όλο τον κόσμο, σαφώς πιο μικρό από τα Bayon, Creta, Venue και Kona που πωλούνται σε όλα τα μήκη του πλανήτη. Η τεχνική βάση θα είναι η πλατφόρμα Κ10, η ίδια στην οποία βασίζεται το Hyundai i10 και ο βασικός κινητήρας ο 1.000άρης τούρμπο βενζίνης των 75 ή 100 ίππων. Επιπλέον, θα διατίθεται και ο 1,2 λίτρων των 83 ίππων και 115 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, πιθανότατα με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, και προαιρετικά με αυτόματο επίσης 5 σχέσεων.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν αναπτύσσεται και πλήρως ηλεκτρική έκδοση με ηλεκτρικό μοτέρ προερχόμενο από τη BorgWarner, καρπό της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Η BorgWarner θα προμηθεύσει ολόκληρη την κινητήρια μονάδα, αποτελούμενη από τον κινητήρα, το κιβώτιο μονής σχέσης και τον μετατροπέα που θα λειτουργούν στα 400V με απόδοση 184 ίππων.

Στο εσωτερικό και σε θέματα συνδεσιμότητας, θα δούμε να προσφέρεται ένα σύγχρονο σύστημα infotaiment με οθόνη αφής και υποστήριξη Android Auto και Apple Carplay, ασύρματη φόρτιση smartphone, μαζί με Keyless Go και αυτόματο κλιματισμό.

Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το νέο Hyundai Casper λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα του στο τέλος του 2021, με την πλήρως ηλεκτρική έκδοση να ακολουθεί το 2023.