Hyundai Casper: Ένα van «τσέπης» που χωράει τα πάντα και πάει παντού


Με έναν ιδιαίτερα ευρύχωρο χώρο φόρτωσης και με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, η νέα πρόταση της Hyundai έρχεται να λύσει τα χέρια των επαγγελματιών που κινούνται καθημερινά στους δρόμους της πόλης  

  • 4/2/2022

Το πιο μικρό σε μήκος crossover της Hyundai, με μήκος μόλις 3,595 mm, παρουσιάστηκε και δείχνει να ικανό να αποτελέσει μια ιδιαίτερα πρακτική λύση για όσους ψάχνουν ένα αυτοκίνητο πόλης όπου μπορεί να κουβαλήσει ένα σημαντικό φορτίο, πάντα σε συνάρτηση με τις διαστάσεις του.

Το Hyundai Casper απέκτησε μια νέα, van έκδοση, με την οποία η φίρμα στοχεύει τις μικρές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια μέσα στο αστικό οδικό δίκτυο μεταφέροντας τα προϊόντα τους.

Σε αυτή τη μορφή, τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να δημιουργηθεί ένας αξιοπρεπής χώρος φόρτωσης χωρητικότητας 940 L. ενώ την ίδια στιγμή στα τζάμια των πίσω παραθύρων έχουν τοποθετηθεί μπάρες για να προστατεύονται τα μεταφερόμενα αντικείμενα που δεν είναι σταθερά τοποθετημένα. Εδώ να θυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες η Ford κατοχύρωσε μία πατέντα με την οποία σκοπεύει να λύσει δια παντώς το χρόνιο πρόβλημα μεταφοράς αντικειμένων στις καρότσες των pickup.

Συνεχίζοντας με το Casper, κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας τρικύλινδρος 1000άρης κινητήρας με ισχύ 75 PS και ροπή 95 Nm που θα μεταφέρει με άνεση επιβάτες και φορτίο, ωστόσο την ίδια στιγμή είναι διαθέσιμη και μία πιο δυνατή έκδοση, χάρη στην παρουσία του turbο, με 99 PS και 172 Nm ροπής. Και οι δύο επιλογές στέλνουν την κίνηση στον μπροστά άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου των 4 σχέσεων.

Οι ζάντες έχουν διάμετρο 15 ιντσών ενώ στα πιο δυνατά χαρακτηριστικά συγκαταλέγονται οι έξι αερόσακοι, οι θερμαινόμενοι καθρέφτες, οι αισθητήρες παρκαρίσματος, το σύστημα διατήρησης λωρίδας, το cruise control αλλά και το σύστημα ειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης. Παράλληλα, έχει επιλεχθεί ένα… παλαιάς κοπής χειρόφρενο το οποίο ενεργοποιείται με το πόδι.

Η τιμή του ξεκινά απ’ τα 10.000 € και έχει ξεκινήσει ήδη να πωλείται στη Νότια Κορέα. Ελπίζουμε να το δούμε σύντομα και στα μέρη μας…