Hyundai Ioniq 5 N 2023: Ηλεκτρικό hot hatch 577 ίππων


Η έκδοση υψηλών επιδόσεων του νέου ηλεκτρικού crossover της Hyundai είναι στα σκαριά με ισχύ έως και 577 ίππων. Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το Ioniq 5 Ν.

  • 18/3/2022

Οι Κορεάτες ετοιμάζουν την πιο επιθετική προσέγγιση στο ηλεκτρικό τους crossover, το Ioniq 5 που θα λάβει το γράμμα Ν μέσα στο 2023. Η κορυφαία και ισχυρότερη έκδοση του Ioniq 5 έχει «πιαστεί» πολλές φορές τελευταία κοντά στη βάση δοκιμών της Hyundaiστο Nurburgring.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει το νέο Ioniq 5 Ν να εφοδιάζεται με την ίδια διαμόρφωση των δύο ηλεκτρικών κινητήρων με το νέο ΚΙΑ EV6 GT, το οποίο αποδίδει 577 ίππους. Αλλά, ενώ τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα του Hyundai Group, που μονομάχησαν φέτος και για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, μπορεί να μοιράζονται το ίδιο σύστημα κίνησης και την ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP, ο στόχος είναι να έχουν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα.

«Με το Ioniq 5 N δεν θα δείτε ίσως τόσες αλλαγές από την πλευρά της ισχύος, αλλά το πλαίσιο θα είναι πολύ διαφορετικό. Με το Ioniq 5 εργαζόμαστε ιδιαίτερα σκληρά για τον έλεγχο του αμαξώματος.», ανέφερε μία εσωτερική πηγή της Hyundai στο βρετανικό AutoExpress. Οι μηχανικοί του τμήματος N της Hyundai λέγεται ότι δουλεύουν σε πιο επιθετικές ρυθμίσεις για το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης από αυτές που υιοθετήθηκαν στο ΚΙΑ EV6 GT. Το τμήμα N της Hyundai εργάζεται παράλληλα για να ξεπεράσει την αδράνεια του αυξημένου βάρους του Ioniq 5 και να επιτύχει τον ευέλικτο χαρακτήρα που έχουν τα άλλα μοντέλα N, τα i20 N και i30 N.

Η Hyundai έχει ξεκινήσει ήδη να δοκιμάζει το νέο Ioniq 5 και έχει φανεί αυτό σε πολλές κατασκοπευτικές λήψεις. Στο μυστηριώδες πρωτότυπο Ioniq 5 των φωτογραφιών υπάρχουν λίγα στοιχεία να το διαχωρίζουν από τις κανονικές εκδόσεις του αυτοκινήτου, όπως οι ζάντες αλουμινίου με ελαστικά Pirelli P Zero υψηλής απόδοσης.

ΠΗΓΗ: Autoexpress