Ιαπωνική συμμαχία: Suzuki και Daihatsu μαζί με την Toyota


Ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ηγέτιδα Toyota οι δύο ιαπωνικές εταιρείες προκειμένου να εξελίξουν από κοινού μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • 23/7/2021

Η Suzuki και η Daihatsu εντάσσονται σε μια κοινοπραξία που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων, στην οποία επικεφαλής τίθεται η Toyota.

Στο νέο αυτό εταιρικό σχήμα, οι δύο εταιρείες θα συμμετέχουν με ποσοστό 10% η κάθε μία, όσο και οι Isuzu Motors και Hino Motors, με το υπόλοιπο 60% να ανήκει στην Toyota.

«Με τη Suzuki και την Daihatsu να συμμετέχουν σε αυτό το projectθα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τον κύκλο συνεργασίας μας, όχι μόνο για τα επαγγελματικά οχήματα αλλά και στην κατηγορία των μικρών οχημάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda καταλήγοντας πώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να γίνει ένα ακόμη βήμα για μια καλύτερη κοινωνία κυκλοφορίας.

Η κοινοπραξία, που ονομάστηκε Εμπορική Συνεργασία Ιαπωνίας (Commercial Japan Partnership-CJP), ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021 και έχει τρεις βασικούς στόχους:

  • Να βελτιώσει την απόδοση των logistic, δημιουργώντας υποδομές τεχνολογιών συνδεσιμότητας
  • Να επεκτείνει τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας
  • Να ενσωματώσει τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης σε μικρά μικρά επαγγελματικά οχήματα

Κάτι που συνεπάγεται πώς αξιοποιηθούν τα υβριδικά συστήματα και οι ηλεκτροκινητήρες πάνω σε μικρά επαγγελματικά οχήματα που η Daihatsu και η Suzuki εξειδικεύονται.

«Η αποστολή μας είναι να λανσάρουμε μίνι οχήματα που είναι προσιτά και συμβάλλουν στην ουδετερότητα του άνθρακα ώστε να συνεχίσουν να είναι απαραίτητο κομμάτι της ζωής των πελατών μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki.