Ιεροσυλία: Αυτό το Honda S2000 «μεταμορφώθηκε» σε αθόρυβο EV (video)


Μπορεί ο σαλεμένος ήχος του 4κύλινδρου κινητήρα να αποτελεί παρελθόν, αλλά το ιαπωνικό sports car κινείται πλέον με τη δύναμη 500 ίππων.  

  • 18/2/2022

Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που έρχεται στο μυαλό κάποιου που ακούει τις λέξεις «ιαπωνικό sports car» είναι χωρίς αμφιβολία του Honda S2000. O κάτοχος ενός τέτοιου οχήματος πήρε την απόφαση να μεταμορφώσει το εμβληματικό μοντέλο σε ηλεκτρικό, ξεριζώνοντας την «καρδιά» του, τον τετρακύλινδρο κινητήρα, αντικαθιστώντας τον με δύο ηλεκτροκινητήρες από Chevrolet Volt Hybrid.

Το project της μεταμόρφωσης ανέλαβε να το φέρει εις πέρας ο αμερικανικός βελτιωτικός οίκος Rywire Motorsports Electronics και το αποτέλεσμα ήταν το νέο EV να αποδίδει 500 PS και να μπορεί να κινηθεί μεταξύ των φορτίσεων για 160-190 km.

Αρκετή δουλειά έγινε και στο κομμάτι της εμφάνισης αφού ο κάτοχος του δεν ήθελε το S2000 να θυμίζει οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί εκεί έξω. Έτσι στο μπροστά μέρος τοποθετήθηκε ένας νέος προφυλακτήρας, ο σχεδιασμός του οποίου θυμίζει τα ID της VW, ενώ παράλληλα επιλέχθηκε ένα νέο σετ ζάντες με αεροδυναμική σχεδίαση.

Δείτε λεπτομέρειες για τη μεταμόρφωση στο video του Hoonigan…