Ηλεκτρικό crossover το νέο Nissan LEAF και ηλεκτρικό Micra


Η επόμενη γενιά του Nissan Leaf που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025 θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover. Η Nissan κάνει σκέψεις να λανσάρει και αμιγώς ηλεκτρικό Micra.

  • 19/10/2021

Η πρόσφατη συνέντευξη του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος της Nissan  έβγαλε πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις, αφού επιβεβαίωσε πως το επόμενο Leafθα είναι ένα ηλεκτρικό crossover.

Η επερχόμενη τρίτη γενιά του Nissan Leafπρόκειται να παρουσιαστεί το 2025 και θα γίνει ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που έχουμε δει στις δύο πρώτες του γενιές. Όπως επιβεβαιώθηκε και από τα πλέον επίσημα χείλη του επικεφαλή του Ευρωπαϊκού τμήματος της Nissan, το νέο Leaf  θα αλλάξει μορφή και θα μετατραπεί σε ένα ηλεκτρικό crossover. Η αλλαγή από το hatchback μοντέλο της τρέχουσας γενιάς, αναμένεται φυσικά να γίνει με το επόμενης γενιάς μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2025.

Οι πληροφορίες ήρθαν από τον Πρόεδρο της Nissan  για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία, Αφρική και Ωκεανία, τον Guillaume Cartier, στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης ύψους 1,3 δις δολαρίων της μάρκας στο εργοστάσιο του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν εκεί θα κατασκευάζεται το νέο LEAF από το 2025 παράλληλα με το νέο Qashqaiκαι θα βασίζεται πάνω στην νέα ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV, την ίδια με αυτή των νέων Nissan Ariyaκαι Renault Megane E-Tech. Η πλατφόρμα αυτή όπως έγινε γνωστό, θα είναι η βάση και για άλλα νέα ηλεκτρικά οχήματα της Συμμαχίας Renault-Nissan.

Παράλληλα, η Nissanφαίνεται ότι ετοιμάζει την επόμενη γενιά του Micraως αμιγώς ηλεκτρική. Η επόμενη, έκτη γενιά του Nissan Micra είναι προγραμματισμένη να μπει στην αγορά το 2024. Ο Cartier ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η επόμενη γενιά του Micraθα έχει πολλά κοινά τεχνικά μέρη με ένα αντίστοιχων διαστάσεων μοντέλο της Renault ή της Mitsubishi, ώστε να είναι κερδοφόρο. Το σίγουρο είπε, είναι, ότι το επόμενο Micra θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.