Ηλεκτρικό λιλιπούτειο κάμπριο με 5.000 δολάρια! (Video)


Το Hongguang Mini EV Convertible της Wuling που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 στην Κίνα θέλει να πάρει τον τίτλο του φθηνότερου αμιγώς ηλεκτρικού κάμπριο αυτοκινήτου στον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/12/2021

Το Hongguang Mini EV Convertible της Wuling αποκαλύφθηκε σε μορφή πρωτοτύπου λίγους μήνες νωρίτερα φέτος στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης και φιλοδοξεί να κερδίσει τον τίτλο του φθηνότερου αμιγώς ηλεκτρικού κάμπριο στον κόσμο.

Με τιμή πώλησης που εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά τα 5.000 δολάρια, αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο να πετύχει θα λέγαμε εμείς με δεδομένες τις «αλμυρές» τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την τιμή πώλησης του μικρού μοντέλου της Wuling.

Το νέο μοντέλο της Wuling είναι προετοιμασμένο να κατακτήσει την κινέζικη αγορά και όπως αναμένεται θα απευθύνεται περισσότερο στο νεότερο κοινό. Έχει μήκος μόλις τρία μέτρα και μπορεί να φτάσει τα 100 km/h τελικής ταχύτητας.

Η μεγάλη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Wuling όμως δεν το κατασκεύασε μόνη της. Στηριζόμενη στην κοινοπραξία με την επίσης κινέζικη SAIC και σε στενή συνεργασία με τη General Motors, η οποία να σημειώσουμε ότι κατέχει και μερίδιο της Wuling, είναι αποφασισμένη να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση της στον τομέα της 100% ηλεκτρικής μετακίνησης στην αχανή κινέζικη αγορά.

Ήδη, το «κλειστό» αδερφάκι του, το μικροσκοπικό Hongguang Mini EV της Wuling είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα και φυσικά το μεγαλύτερο ατού του είναι η χαμηλή τιμή των 4.500 δολαρίων. Με περίπου 4.000 ευρώ δεν είναι περίεργο πως το 2 συν 2 θέσεων μικρό ηλεκτρικό μοντέλο χρειάστηκε τόσο λίγο χρόνο για να γίνει best seller. Και είναι πολύ λογικό ότι αυτή η επιτυχία του άνοιξε την όρεξη στην κινέζικη εταιρεία να φέρει στην αγορά και την κάμπριο παραλλαγή.

Η εμφάνιση δεν είναι κρυφή και αποτυπώνεται πλήρως από την κλειστή εκδοχή του μοντέλου, όπως και από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης φέτος. Όπως τόνισε η ίδια η μάρκα εκείνη την εποχή, η σχεδίαση του πρωτότυπου αυτοκινήτου ήταν αρκετά κοντά στην οποία θα έμοιαζε το μοντέλο παραγωγής.

Το τελευταίο θα έχει μήκος μόλις 3.059 χιλιοστά, πλάτος 1.521 και ύψος 1.614 με μεταξόνιο που δεν ξεπερνά τα 2.010 χιλιοστά. Θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 30 kW (41 ίππων) και θα φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 100 km/h. Υπεραρκετά θα λέγαμε εμείς, αν αναλογιστούμε το μέγεθος του και το χαρακτήρα του που είναι αμιγώς ένα αυτοκίνητο πόλης.