Ίλιγγο προκαλούν οι τιμές του νέου Nissan Qashqai στην Ιταλία


To Nissan Qashqai ξεκινά την εμπορική πορεία του στη γειτονική Ιταλία με τις τιμές των εκδόσεων του να… παγώνουν τα χαμόγελα των πιστών οπαδών του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

  • 10/4/2021

Το νέο Nissan Qashqai πρόκειται να αποτελέσει ίσως τη σημαντικότερη άφιξη το 2021 όχι μόνο για την ευρύτερη κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου αλλά και για την ευρωπαϊκή αγορά.

Το ιαπωνικό τετράτροχο ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τρίτη κατά σειρά γενιά του και να οδηγήσει ξανά τη Nissan στις επιτυχίες σε μια δύσκολη για εκείνη περίοδο.

Το έργο του βέβαια δεν θα είναι το ίδιο εύκολο με το παρελθόν, καθώς ο ανταγωνισμός έχει πυκνώσει και οι προτάσεις που θα κληθεί να προσπεράσει το νέο Nissan Qashqai στον δρόμο για την κορυφή σημαντικά ικανότερες.

Αναφερόμαστε στην τιμολογιακή πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η Nissan Ιταλίας, η οποία προχώρησε στην ανακοίνωση του τιμοκαταλόγου για το ιαπωνικό crossover.Ένα ακόμα στοιχείο –ίσως το σημαντικότερο- που θα καθορίσει την πορεία του νέου Nissan Qashqai είναι φυσικά η τιμή του, με τις πρώτες ενδείξεις να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, το νέο Nissan Qashqai θα ξεκινά στη γειτονική Ιταλία από τα 25.500 ευρώ, τιμή που αντιστοιχεί στη βασική έκδοση βενζίνης του 1,3 λίτρου και των 140 ίππων.

Το ήπια υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και δεν συνοδεύεται, όπως είναι φυσικό, από σύστημα τετρακίνησης.

Η επόμενη εξοπλιστική έκδοση έχει αφετηρία τα 28.940 ευρώ ενώ στην κορυφαία αγγίζει τα 33.800 ευρώ.

Από 32.140 ευρώ ξεκινούν οι εκδόσεις των 140 ίππων οι οποίες εφοδιάζονται με το αυτόματο κιβώτιο X-TRONIC, ενώ για εκείνους που θα θελήσουν σύστημα τετρακίνησης, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα επίπεδα εξοπλισμού της έκδοσης των 160 ίππων και να εκταμιεύσουν ένα ποσό μεγαλύτερο ή ίσο των 36.700 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και στη βασική έκδοση ο εξοπλισμός εμφανίζεται πλήρης, χωρίς αυτό να μπορεί να δικαιολογήσει, βέβαια, την επιλογή της Nissan να αλλάξει τιμολογιακή πολιτική σε μια περίοδο που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τα ταμεία της να γεμίσουν με φρέσκο χρήμα.    

Το νέο Nissan Qashqai θα είναι στη χώρα μας στις αρχές Ιουνίου και μένει να αποδειχθεί αν η εδώ αντιπροσωπία πετύχει καλύτερες τιμές ή αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιταλίας, τοποθετώντας το ιαπωνικό crossover ψηλότερα από εκεί που το είχαμε συνηθήσει.