Intel και Audi μαζί στις δοκιμές ασφαλείας


Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία AUDI AG θα χρησιμοποιήσει servers της Fujitsu-Siemens βασισμένους σε τεχνολογία της Intel για να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία ελέγχου ασφάλειας των αυτοκινήτων της.
  • 6/8/2002
&00 Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία AUDI AG θα χρησιμοποιήσει servers της Fujitsu-Siemens βασισμένους σε τεχνολογία της Intel για να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία ελέγχου ασφάλειας των αυτοκινήτων της. Τα βασισμένα σε επεξεργαστές Intel Pentium III και Pentium 4 συστήματα θα επιτρέψουν στις εξομοιώσεις crash-test της Audi να γίνουν ταχύτερες και αποτελεσματικότερες. Σε δεύτερη φάση θα γίνει εισαγωγή μίας ακόμα ισχυρότερης υποδομής βασισμένης σε servers που θα ενσωματώνουν τους τελευταίους επεξεργαστές Intel Xeon. Οι πλατφόρμες που βασίζονται σε τεχνολογία της Intel θα συνδυάζονται σε μία συστοιχία υπολογιστικών συστημάτων (cluster) για να τρέξουν εφαρμογές που προσαρμόζονται σε κλειστή αρχιτεκτονική και RISC-based συστήματα.

Τα πλεονεκτήματα της λύσης για τα περιβάλλοντα εικονικών δοκιμών της Audi είναι ξεκάθαρα: χωρίς την κατανάλωση υλικών και χωρίς τον κίνδυνο λανθασμένων διαδικασιών πειραματισμού, η συστοιχία των υπολογιστικών συστημάτων παρουσιάζει εικονικά κάθε πιθανό σενάριο σύγκρουσης. Σε συνδυασμό με τις εξομοιώσεις σύγκρουσης, η Audi χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη λύση για να συμπληρώσει τα σενάρια σύγκρουσης με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων.

"Διαπιστώσαμε ότι οι servers που βασίζονται στους επεξεργαστές Intel Pentium 4 προσφέρουν μία πολύ ελκυστική, υψηλή επίδοση σε αριθμούς κινητής υποδιαστολής σε σύγκριση με τα παραδοσιακά RISC-based συστήματα." τονίζει ο κ. Karl Huber, Audi CAE system Manager. "Η συστοιχία υπολογιστικών συστημάτων που βασίζεται σε τεχνολογία της Intel έχει επιτύχει άριστα αποτελέσματα σε συγκριτικές δοκιμές και όσον αφορά στη σχέση τις τιμής με την απόδοση, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική."

Η πλέον προηγμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών και να επιτρέψει τη μέγιστη ακρίβεια. Η Audi είναι πρωτοπόρος στη χρήση συστοιχίας υπολογιστικών συστημάτων (clustering) με σκοπό να προσφέρει υψηλότερη απόδοση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το 2001, η Audi κέρδισε τέσσερα αστέρια για την ασφάλεια του τελευταίου μοντέλου A4 luxury sedan στα crash test του Euro NCAP και επιδιώκει να διατηρήσει και να βελτιώσει τη φήμη της για ασφάλεια και τεχνολογική ανάπτυξη.