Ιταλία: Τα συνδικάτα των αυτοκινητοβιομηχανιών ζητούν αύξηση 6,5% στους μισθούς


Εργαζόμενοι της Stellantis και της Ferrari ζητούν αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ανακτήσουν μέρος της αγοραστικής δύναμης που απώλεσαν από τον καλπάζοντα πληθωρισμό.

  • 6/10/2022

Σύμφωνα με αναφορές που έρχονται από την Ιταλία, τα συνδικάτα των εργαζομένων στις εταιρείες Stellantis, Ferrari, Iveco και της CNH Industrial (παράγει γεωργικά και κατασκευαστικά μηχανήματα) θα ζητήσουν αύξηση στους μισθούς 6,5 % για το 2023 ώστε να αντιμετωπίσουν τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές σε ενέργεια και τρόφιμα.

Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη και ο καλπάζων πληθωρισμός συμπιέζει προς τα κάτω τους μισθούς των εργαζομένων. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ιταλοί ζητούν μια αύξηση στους μισθούς τους ώστε να μειώσουν τον αντίκτυπο αυτής της δύσκολης κατάστασης που βιώνει όλη η ήπειρος. Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 8,9%.

Τα συνδικάτα αναμένεται να καταθέσουν επίσημα την πρότασή τους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενόψει και της νέας τετραετούς συμφωνίας με τους εργοδότες, αφού η τρέχουσα λήγει στο τέλος του έτους.

Σημειώνεται πως οι πηγές που μίλησαν για τις προθέσεις των συνδικάτων δεν θέλησαν να αποκαλυφθούν ενώ την ίδια στιγμή τόνισαν πως αυτή η αύξηση θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να ανακτήσουν ένα μέρος της αγοραστικής τους δύναμης, μετά και την αύξηση 2% που είδαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά στους μισθούς τους.

Πηγή: autonews.com