Jaguar F-Pace: Διευρύνεται η γκάμα με δύο νέες Sport εκδόσεις


H Jaguar έρχεται να προσθέσει δύο ακόμα «βέλη» στη φαρέτρα της F-Pace με ήπια υβριδική τεχνολογία και ιπποδύναμη που φτάνει μέχρι και τους 400 PS.

  • 13/4/2022

Οι δύο προσθήκες φέρουν την ονομασία 300 Sport και 400 Sport αντίστοιχα. Από τον χαρακτηρισμό Sport μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως πρόθεση των Βρετανών είναι μέσα από τις συγκεκριμένες προτάσεις να ικανοποιήσουν όλου αυτούς που αναζητούν την οδηγική απόλαυση μέσα από ισχυρότερα κινητήρια σύνολα.

Η 300 Sport εφοδιάζεται με ένα 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel που αποδίδει 300 PS και 650 Nm ροπής, με τον κατασκευαστή να ανακοινώνει πως μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 6.4 sec. ενώ η τελική ταχύτητα είναι 230 km/h.

Από την άλλη η 400 Sport έρχεται με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη που πηγάζει από τον εξακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 400 PS και των 500 Nm ροπής. Σε αυτή την περίπτωση το 0-100 km/h έρχεται σε 5.4 sec. ενώ η τελική ταχύτητα είναι 250 km/h.

Και οι δύο προτάσεις συνοδεύονται από ήπιο υβριδικό σύστημα των 48V το οποίο είναι σε θέση να ανακτά ενέργεια μέσω της πέδησης. Κοινή στις παραπάνω εκδόσεις είναι και η τετρακίνηση ενώ στο κιβώτιο ταχυτήτων συναντάμε ένα αυτόματο 8τάχυτο.

Στον στάνταρ εξοπλισμό των Sport προτάσεων  έχουμε το πακέτο Black στο οποίο βρίσκουμε φιμέ τζάμια, μαύρες ράγες οροφής και ζάντες των 21 ιντσών. Αναφορικά με τις τελευταίες η Jaguar προσφέρει προαιρετικά ένα σετ των 22 ιντσών σε αυτού που αναζητούν κάτι μεγαλύτερο σε διαστάσεις.

Εξωτερικά οι δύο Jaguar είναι πανομοιότυπες  ενώ στο εσωτερικό μπορεί να βρει κανείς sport καθίσματα με επένδυση Windsor, ενώ έχει ενσωματωθεί και η φωνητική λειτουργία της Alexa στο σύστημα πολυμέσων Pivi Pro. Μεταξύ άλλων η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να καθοδηγήσει τον οδηγό σπίτι του και να παίξει μουσική κατά… παραγγελία.

Στη γκάμα της F-Pace συνεχίζουν να είναι διαθέσιμες τόσο η έκδοση του τετρακύλινδρου plug-in κινητήρα όσο και τα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Η τιμή της 300 Sport στη Βρετανία ξεκινάει από τις 74.700€ ενώ για την 400 Sport από τις 82.200€, με τις παραγγελίες να είναι ήδη ανοιχτές.