Jeep Wrangler 4xe: Το Δεκέμβριο η αποκάλυψη του plug-in υβριδικού off roader (βίντεο)


To 2020 μπορεί να μην πηγαίνει και τόσο καλά, μέχρι στιγμής, τα Χριστούγεννα όμως ο Άγιος Βασίλης θα φροντίσει να μας φέρει το πρώτο Wrangler που θα μπαίνει στην πρίζα!

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 27/8/2020

Η επιβεβαίωση για τη δημιουργία της πρώτης plug-in υβριδικής έκδοσης του σκληροπυρηνικού off roader έρχεται μέσα από το ίδιο το κανάλι της εταιρίας, στο YouTube. Δεν πάει πολύς καιρός που δημοσιεύαμε τις απόψεις στελεχών της Jeep, πως ένα ηλεκτροκίνητο Wrangler θα τα κατάφερνε καλύτερα εκτός δρόμου και, από ότι φαίνεται, σύντομα θα το μάθουμε, από πρώτο χέρι.

Σύμφωνα με το βίντεο αυτό, η plug-in υβριδική έκδοση του νέου Wrangler, για την οποία ακούμε εδώ και 1,5 χρόνο, είναι σχεδόν έτοιμη και θα παρουσιαστεί επίσημα σε τρεις μήνες, το Δεκέμβριο του 2020. Όσο για τη διάθεσή της, θα ξεκινήσει άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις.

Για το ίδιο το αυτοκίνητο δεν μπορούμε να πούμε πολλά, καθώς ακόμα η εταιρία τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τις επιλογές που έχει κάνει σε ηλεκτροκινητήρες και συσσωρευτές. Κρίνοντας όμως από το σχετικό βίντεο, είναι σίγουρο ότι θα φέρει ένα χορταστικό «4xe» επάνω στο καπό του, ώστε να μην αφήνει καμία αμφιβολία για το τι βρίσκεται από κάτω.

Λογικά, η χρήση ηλεκτροκινητήρων θα ενισχύσει πολύ τη ροπή, ειδικά στις χαμηλές ταχύτητες, βελτιώνοντας έτσι τις εκτός δρόμου επιδόσεις του Wrangler 4xe. Παράλληλα βέβαια οι ιδιοκτήτες του θα έχουν και κάθε λόγο να χαίρονται από τη μείωση της κατανάλωσης, καθώς η ηλεκτροκίνηση αποκτά ιδιαίτερο νόημα σε τόσο βαριά οχήματα. Περισσότερα ελπίζουμε να γνωρίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα, οπότε και θα επανέλθουμε.