Jessi Combs: Έρχεται το ντοκιμαντέρ για την ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο (trailer)


Τρία χρόνια μετά τον θάνατό της Jessi Combs, το HBOMax παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ "Fastest Woman on Earth", βάζοντας σε πρώτο πλάνο το συγκλονιστικό ρεκόρ που κατέρριψε και το οποίο της κόστισε την ίδια της τη ζωή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: HBO MAX
  • 18/10/2022

Η Jessi Combs γεννήθηκε το 1980 στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ και κατέχει το ρεκόρ της ταχύτερης γυναίκας στον κόσμο, το οποίο κρατά από τον Αύγουστο του 2019, σε μία προσπάθεια η οποία μοιραία την οδήγησε στο θάνατο. 

Στις 27 Αυγούστου 2019, η Jessi Combs επιχείρησε να καταρρίψει το ρεκόρ της ταχύτερης γυναίκας στον κόσμο, ρεκόρ που κρατούσε επί 43 χρόνια η οδηγός ταχύτητας και κασκαντέρ Kitty O' Neil. Η προσπάθεια έγινε στην έρημο Alvord στο Όρεγκον, όπου είχε λάβει χώρα και η προσπάθεια της O' Neil το 1976.

Το ζητούμενο ήταν απλό: Η 39χρονη καλούνταν να ξεπεράσει την ταχύτητα των 825,13 km/h που είχε πιάσει η O' Neil.

Το ντοκιμαντέρ του HBO Max, 'Fastest Woman on Earth', καταγράφει την προσπάθειά της Combs με το North American Eagle Project, το όχημα που χρησιμοποίησε για να σπάσει το ρεκόρ, καθώς και όλη την πορεία της με την ομάδα των μηχανικών και των σχεδιαστών του οχήματος, οι οποίοι θα τη βοηθούσαν να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. 

Η Combs κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ, με το Guinness World Records να αναγνωρίζει την προσπάθειά της μετά το θάνατό της, καθώς ανέπτυξε ταχύτητα 841,338 km/h πριν ο μπροστινός δεξιός τροχός του οχήματος πάθει κλατάρισμα, με αποτέλεσμα η οδηγός να χάσει τη ζωή της.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί έργο 7 χρόνων και περιγράφει επίσης τη φιλική σχέση της Combs με την O' Neil, δύο γυναίκες που γράφτηκαν στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού με χρυσά γράμματα. Η O' Neil δεν πρόλαβε να δει την Combs να σπάει το ρεκόρ της, καθώς άφησε την τελευταία της πνοή στις 2 Νοεμβρίου του 2018, σε ηλικία 72 ετών.

Το 'Fastest Woman on Earth' θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου στην πλατφόρμα HBO Max.

Δείτε το trailer: