Και η Ferrari κλείνει τα εργοστάσια της για 2 εβδομάδες


Η Ferrari θα κλείσει τα δύο εργοστάσιά της στην Ιταλία μέχρι τουλάχιστον τις 27 Μαρτίου λόγω της καραντίνας για τον κορωναϊό αλλά και τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/3/2020

Η Ferrari έρχεται και αυτή να προστεθεί στην σειρά των μεγάλων Ιταλικών βιομηχανιών που κλείνουν προσωρινά ύστερα από τα προβλήματα που δημιούργησε η επιδημία του κορωνοϊού στην χώρα.

Η Ferrari σε δήλωσή της έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα είχε εξασφαλίσει την συνέχεια της παραγωγής, και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στα δύο εργοστάσιά της στο Maranelo και στην Modena.

Όμως από εδώ και στο εξής αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με τους προμηθευτές της, τα οποία δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει απρόσκοπτα την παραγωγή αυτοκινήτων.

Προμηθευτές όπως η Brembo έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κλείσει και τα τέσσερα ιταλικά της εργοστάσια την επόμενη εβδομάδα. Πάντως όλες οι εκτός παραγωγικής διαδικασίας εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά, με δουλειά από το σπίτι για τους εργαζόμενους της Ferrari.

Στο διάστημα που θα μείνουν κλειστά τα εργοστάσια, η Ferrari θα επωφεληθεί για να κάνει απολύμανση των χώρων, κάτι που ακολουθεί την γενικότερη εντολή που έχει δοθεί από την Ιταλική κυβέρνηση στις βιομηχανίες ώστε να βελτιώσουν τις υγειονομικές συνθήκες στους χώρους εργασίας κατά την διάρκεια της παύσης παραγωγής λόγω της επιδημίας.

Οι εργαζόμενοι της Ferrari θα συνεχίσουν να παίρνουν τους μισθούς τους ενώ δεν θα υποχρεωθούν να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας σε όλο το διάστημα που τα εργοστάσια θα μείνουν κλειστά.