Και Le Mans και χιόνι: Η Porsche 911 GT1 εντυπωσιάζει σε κάθε δοκιμασία (video-photos)


Η Porsche 911 GT1 έφυγε από τη θαλπωρή του μουσείου της εταιρείας, προκειμένου να αγωνιστεί στο περίφημο Ice Race του Άσπεν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE AG
  • 13/2/2024

Ο αγώνας F.A.T. International Ice Race είναι ένα χειμερινό θέαμα που θα λατρέψει κάθε λάτρης της αυτοκίνησης. Συνδυάζει τις χαμηλές θερμοκρασίες του Κολοράντο με ένα σύνολο από μοντέρνα και ιστορικά αγωνιστικά μοντέλα, που οδηγούνται στο όριο πάνω στον πάγο και το χιόνι.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει η εμβληματική Porsche 911 GT1, νικήτρια του Le Mans του 1998, η οποία έδωσε το παρών στην εκδήλωση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το μοντέλο κατέφτασε στο Άσπεν απευθείας από το μουσείο της Porsche στο Zuffenhausen, όπου εκτίθεται τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Οι ρίζες του αγώνα βρίσκονται πολλές δεκαετίες πίσω. Για πολλά χρόνια μέχρι το 1974, το GP Ice Race λάμβανε χώρα κοντά στο σπίτι της οικογένειας Porsche στην παγωμένη λίμνη Zell στην Αυστρία. Το 2019, μετά από 45 χρόνια απουσίας, ο αγώνας επέστρεψε με τη σημερινή ονομασία. Για φέτος, αποφασίστηκε ότι η κλασική του έκδοση στην Αυστρία θα συνοδευόταν από μία αντίστοιχη στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το Άσπεν επιλέχθηκε λόγω των ομοιοτήτων του με την Zell am See, όσον αφορά στις θερμοκρασίες και το τοπίο.

Όσο για την επιλογή του μοντέλου, πρόκειται για το όχημα με το οποίο η Porsche γιόρτασε τα 50ά της γενέθλια το 1998, κατακτώντας τη νίκη του 24ωρου αγώνα του Le Mans εκείνη τη χρονιά. Τώρα, 26 χρόνια αργότερα, η 911 GT1 απέδειξε ότι είναι ικανή να αγωνιστεί σε κάθε τερέν, φυσικά με κάποιες μικρές αλλά απαραίτητες τροποποιήσεις.

Τοποθετήθηκαν ειδικά χειμερινά ελαστικά, ενώ και η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε μέσω σχετικής ρύθμισης της ανάρτησης. Εκτός αυτού, αναβαθμίστηκε το λογισμικό και εγκαταστάθηκε ένα επιπλέον σύστημα προθέρμανσης του κινητήρα που προέρχεται από την 919 Hybrid.

Πίσω από το τιμόνι της 911 GT1 βρέθηκε ένας από τους ανθρώπους που έφεραν τη νίκη για την ομάδα το 1998, ο Stephane Ortelli: «Αυτό είναι το ωραίο του Porsche Museum. Όχι μόνο προετοιμάζουν τα αυτοκίνητα για επιδείξεις, αλλά εξασφαλίζουν ότι μπορούμε να τα οδηγήσουμε και όχι σε χαμηλές ταχύτητες. Ακόμη, δηλαδή και τη νικήτρια του Le Mans στο χιόνι. Θα θυμάμαι αυτήν την εμπειρία για το υπόλοιπο της ζωής μου!»

Δείτε την Porsche 911 GT1 εν δράσει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλεκτροσόκ η νέα Porsche Taycan! Με 952 PS και 678 km αυτονομίας (photos)

First Drive: Porsche 718 Spyder RS - Δοκιμάζουμε την απόλυτη Boxster

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η Porsche Cayenne με τους 739 PS – Δείτε τις τιμές