Και το Audi RS3 αντιμετωπίζει θέματα με το WLTP


Στη λίστα των μοντέλων που η διακόπτεται για κάποιο χρονικό διάστημα η παραγωγή λόγω WLTP προστέθηκε και το Audi RS3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/8/2018

Τελικά οι νέες προδιαγραφές που είναι γνωστές με το αρκτικόλεξο WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) δημιουργεί πολύ περισσότερα θέματα από ότι ίσως πίστευαν αρχικά οι κατασκευαστές. Συγκεκριμένα στα πιο ειδικά μοντέλα τους με τις μεγάλες ιπποδυνάμεις και τις κορυφαίες επιδόσεις.

Πρόσφατο «θύμα» των νέων παγκόσμιων προδιαγραφών το Audi RS3, με τον πεντακύλινδρο των 2.500 cc, τα 400 PS και την τετρακίνηση, η παραγωγή του οποίου διακόπτεται μέχρι να εναρμονιστεί με τις νέες προδιαγραφές. Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς, οπότε τότε θα ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή του.

Η διακοπή αφορά τόσο το πεντάθυρο Sportback όσο και το αντίστοιχο SportSedan, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους της γερμανικής εταιρείας δεν θα σημειωθεί διακοπή στη διάθεση. Και αυτό γιατί υπάρχει επαρκές στοκ RS3 που καλύπτουν τις προδιαγραφές NEDC και πωλούνται κανονικά.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι υποψήφιοι αγοραστές δεν μπορούν να επιλέξουν τα εξτρά που επιθυμούν ή το χρώμα του αμαξώματος όπως σε κάθε άλλη περίπτωση και θα πρέπει να βρουν από τα διαθέσιμα αυτοκίνητα ποιο είναι αυτό που είναι πιο κοντά στα γούστα και τις επιθυμίες τους.