Καλπάζει το καυτό Hyundai i20 N στο Nurburgring (video)


Οι Κορεάτες ετοιμάζουν ένα ακόμη hot-model που θα θέσει νέα δεδομένα στα μικρά «πυραυλάκια».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Avarvarii / Auto Express
  • 6/5/2020

Κατά γενική ομολογία ο βασιλιάς στα γρήγορα «μικρά» δεν είναι άλλος από το Ford Fiesta ST. Αυτός είναι και ο άμεσος στόχος των Κορεατών που θέλουν για μια ακόμη φορά (η πρώτη έγινε με το καταπληκτικό i30 N) να ταράξουν τα νερά και να πετάξουν το γάντι στο πιο ναζιάρικο και ταχύτερο Fiesta παραγωγής.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες αλλά πιθανότατα το i20 N θα έχει κάτω από το καπό όχι τον δίλιτρο κινητήρα του i30 N αλλά έναν turbo 1.600άρη. Ωστόσο, δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν βλέπαμε μια καυτή εκδοχή του νέου τετρακύλινδρου 1.5 T-GDI που έκανε ντεμπούτο στο ανανεωμένο i30 (εδώ με 160 PS).

Πάντως, σε κάθε περίπτωση η ισχύς αναμένεται να είναι τουλάχιστον στα 200 άλογα και να περνούν στους μπροστινούς τροχούς μέσω μηχανικού ή διπλόδισκου κιβωτίου. Μια πρώτη γεύση από το ταχύτερο i20 μπορείτε να πάρετε από το παρακάτω βίντεο όπου θα δείτε μερικά περάσματα στην γερμανική πίστα και παρά το καμουφλάζ να διακρίνεται η αεροτομή στο πίσω μέρος.

Από πλευράς επιδόσεων αναμένουμε ένα 0-100 km/h σε περίπου 6,5 sec με τελική κοντά στα 220 km/h. Η πρεμιέρα του νέου μοντέλου επιδόσεων της Hyundai έχει προγραμματισθεί για τους επόμενους μήνες, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχουν φήμες για έκδοση Ν υπάρχει και για το Kona.