Κάψουλα επιβίωσης από την BMW και τη North Face


Έναν πρωτότυπο και άκρως φουτουριστικό τρόπο για να κατασκηνώσει κανείς σε αλπικό περιβάλλον δημιούργησε η BMW σε συνεργασία με την North Face.

  • 9/1/2019

Ένα διαφορετικό όχημα από αυτά που μας έχει συνηθίσει παρουσίασε η BMW στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του πλανήτη, την CES του Las Vegas.

Πρόκειται για μια ιδιότυπη κάψουλα επιβίωσης που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή της Desingworks -εταιρεία που ανήκει στο BMW Group- και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την North Face.

H τελευταία ανέλαβε να “ντύσει” την κάψουλα της BMW με ένα συνθετικό υλικό που η ίδια ονομάζει Futurelight, αξιοποιώντας την τεχνολογία της νανοτεχνολογίας ώστε να συνδυάσει τις απαραίτητες ιδιότητες.

Έτσι, λοιπόν, το νέο συνθετικό ύφασμα της North Face, το οποίο πρόκειται να περάσει σύντομα στα προϊόντα της αμερικανικής φίρμας, έχει την ικανότητα να “αναπνέει”, παραμένοντας φυσικά αδιάβροχο.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτότυπο camper, αν και παραπέμπει σχεδιαστικά στην BMW Isetta παραμένει μια κάψουλα επιβίωσης. Ένα camper οι πιθανότητες του οποίου να περάσει στη γραμμή παραγωγής είναι ελάχιστες αν όχι μηδαμινές.