Κατασκοπεύοντας το νέο Audi A7


Τις αναλογίες ενός κλασικού sedan υιοθετεί όπως όλα δείχνουν το Audi A7 το οποίο εθεάθη για πρώτη φορά εν ώρα δοκιμών στην Κίνα.

  • 5/4/2021

Από την πρώτη κιόλας ματιά καταλαβαίνεις τις διαφορές του νέου μακρύτερου  Audi A7 L, σε σχέση με το σημερινό Α7 Sportback, ειδικά αν το κοιτάξεις από το πλάι.

Το νέο μοντέλο, με το μεγαλύτερο μεταξόνιο, ξεχωρίζει εμφανώς από την υψηλότερη οροφή του αμαξώματος, που δεν σχηματίζει τόσο έντονη καμπύλη πια, αλλά και από τις μεγαλύτερες επιφάνειες κρυστάλλων των πίσω παραθύρων.

Η επόμενη χαρακτηριστική διαφορά είναι αναμφισβήτητα το τελείωμα του πίσω μέρους, που θυμίζει πλέον ξεκάθαρα sedan έκδοση και όχι hatchback, όπως το τωρινό A7 Sportback.

Ανασχεδιασμένα είναι επίσης τα φωτιστικά σώματα με νέα LED, ενώ διακρίνεται και μια διακριτική αεροτομή στο πορτ-μπαγκάζ.

Υπεύθυνη για την κατασκευή του νέου Audi A7L, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα συναρμολογείται στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Σαγκάη στην Κίνα, θα είναι η κοινοπραξία SAIC-VW.

Το νέο μακρύτερο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MLB Evo platform, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκδόσεις που θα χρησιμοποιούν ένα 2λιτρο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, καθώς και ένα 3λιτρο V6 turbo.

Στην κορυφή της γκάμας, τα τοπικά δίκτυα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα βρίσκεται το 55TFSI quattro.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Audi A7 L, αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.