Καθυστερήσεις στην λανσάρισμα του νέου VW Golf


Η Volkswagen θα καθυστερήσει το λανσάρισμα του νέου Golf που λογικά θα ξεκινήσει αρχές του επόμενου έτους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: KGP PHOTOGRAPHY/CAR AND DRIVER
  • 14/3/2019

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε πως το νέο VW Golf θα έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Παρά ταύτα υπάρχουν ακόμη κάποια τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και να δοκιμαστούν, όπως αναφέρει το Automotive News.

Πάντως από την μεριά της η γερμανική εταιρία αρνείται πως αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης και επικαλείται πως η χρονική στιγμή δεν είναι η κατάλληλη. Και αυτό επειδή θα γίνει την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων όπου όλοι ασχολούνται με άλλα πράγματα.

«Πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο το νέο Golf να ξεκινήσει την πορεία του στις αρχές του επόμενου έτους. Δεν έχει τίποτα να κάνει με την παραγωγή, είναι μια εμπορική απόφαση αφού δεν είναι ότι πιο εύστοχο να βάλουμε αυτοκίνητα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν κανείς δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία», δήλωσε στην Automotive News Europe ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της μάρκας VW, Juergen Stackmann.

To 2018 oι πωλήσεις Golf στην Ευρώπη (εξαιρώντας το ηλεκτρικό e-Golf) μειώθηκαν κατά 10% στις 415.782 μονάδες, σύμφωνα με την JATO Dynamics. Αντίθετα οι πωλήσεις του e-Golf (το οποίο θα αντικαταστήσει το I.D. Hatchback) αυξήθηκαν κατά 38% στις 29.972.