Aποκάλυψη: Αυτό είναι το νέο VW Golf


H όγδοη γενιά του πιο σημαντικού ευρωπαϊκού μοντέλου είναι προ των πυλών και αυτές είναι οι καλύτερες μέχρι στιγμής φωτογραφίες από το νέο VW Golf στην τελική του μορφή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: KGP Photography/CAR AND DRIVER
  • 9/3/2019

Το νέο VW Golf όγδοης γενιάς είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που διανύουμε, και από ότι όλα δείχνουν βρισκόμαστε αρκετά κοντά στην πρεμιέρα του στον διεθνή Τύπο. Μέχρι τότε, οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι ίσως οι πιο κοντινές στην μορφή που θα έχει το αυτοκίνητο σε έκδοση παραγωγής.

Όπως βλέπουμε το βασικό σχήμα δεν αλλάζει, κάτι άλλωστε αναμενόμενο για ένα Golf. Απλά εκσυγχρονίζεται σε αρκετά σημεία, ιδίως σε ότι αφορά τα φωτιστικά σώματα εμπρός, με διαφορετικό πιο μοντέρνο σχήμα και τεχνολογία LED. Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες πιθανόν να βλέπουμε την έκδοση R-Line, όπου θα υπάρχουν κάποια έξτρα διακοσμητικά στοιχεία στην μάσκα και τους προφυλακτήρες. 

Στο προφίλ δεν υπάρχουν "εκπλήξεις" καθώς είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Golf, αν και πλέον υπάρχουν λίγο πιο έντονες και δυναμικές γραμμές που διατρέχουν όλη την πλευρά του αμαξώματος, καθώς και μία νέα πιο έντονη πίσω κολόνα. Από τις φωτογραφίες αυτές μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι πρόβολοι εμπρός και πίσω είναι μικρότεροι από την 7η γενιά, κάτι που δημιυργεί ένα πιο δυναμικό και νεανικό σχήμα. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η πλατφόρμα θα είναι η γνωστή MQB κάτι που σημαίνει ότι οι διαστάσεις του δεν θα αλλάξουν σημαντικά.

Στο πίσω μέρος τον νέο σχεδιαστικό τόνο δίνουν τα πιο λεπτά LED φώτα που τονίζουν ακόμα περισσότερο το πλάτος τυ αυτοκινήτου ενώ και η γενικότερη σχεδίαση είναι λίγο πιο "ανηψωμένη" σε σχέση με το παρελθόν. Υπάρχει επίσης και ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο logo της VW, κάτι που ίσως σημαίνει ότι με το νέο Golf η VW θα εγκαινιάσει και τη νέα εταιρική της ταυτότητα. Το χρώμα των φωτογραφιών δείχνει επίσης ότι η εταιρία έχει μία νέα σειρά αποχρώσεων για το Golf όγδοης γενιάς. 

Σε ό,τι αφορά την παρουσίασή του, αυτή αναμένεται να γίνει το αργότερο στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει πριν τα τέλη της χρονιάς. Για τα μηχανικά μέρη, τις εκδόσεις και το πόσο "ηλεκτρικό" θα είναι το προφίλ του νέου Golf θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και την πλήρη αποκάλυψή του. Εν αναμονή λοιπόν...

ΠΗΓΗ: www.caranddriver.com