Κάτι «μαγειρεύει» η Ferrari - Καμουφλαρισμένη Roma κάνει βόλτες στο Maranello (video)


Όλα δείχνουν ότι η Ferrari έχει στα σκαριά ένα νέο project το οποίο εμφανίστηκε στους ιταλικούς δρόμους και δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον κατασκοπευτικό φακό. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VARRYX - YouTube
  • 7/7/2023

Η Ferrari φαίνεται να έχει ένα νέο πρότζεκτ στα σκαριά. Πρόκειται μάλλον για ένα μοντέλο με κινητήρα V12, το οποίο κρύβεται -προς το παρόν- κάτω από τη Ferrari Roma κι εθεάθη να κάνει βόλτες γύρω από το Maranello.

Οι εικόνες έρχονται από τον γνωστό «κυνηγό» καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων, Varryx, ο οποίος δημοσίευσε ένα video από τη βόλτα της μεταμφιεσμένης Roma στο κανάλι του στο YouTube.

Το όχημα φέρει μία διαφορετική μύτη από τη Roma, αφού η κλασική 'shark-nose' εμφάνιση λείπει. Στη θέση της έχουν τοποθετηθεί δύο εισαγωγές αέρα, στις άκρες δεξιά κι αριστερά της μάσκας, ενώ στο κέντρο υπάρχει ένα φαρδύ άνοιγμα χωρίς κάποιο υλικό να το καλύπτει. Όσο για τα φωτιστικά σώματα, δείχνουν να έχουν «αντιγράψει» το στυλ της Roma.

Κοιτάζοντας το μοντέλο από το πλάι, έχει κανείς την καλύτερη οπτική της επιμήκους μύτης, όμως το μπροστινό μέρος προεξέχει συνολικά λιγότερο σε σχέση με τη Roma. Στο πίσω μέρος, τα φτερά έχουν μεγαλώσει και φαρδύνει, κάνοντας χώρο για φαρδύτερα ελαστικά.

Η επιμήκυνση της μύτης οφείλεται πιθανώς στην ύπαρξη ενός κινητήρα V12 στο μπροστινό μέρος. Αυτό ακούγεται αρκετά λογικό, αφού χρειάζεται αρκετός επιπλέον χώρος, σε σχέση με τον twin-turbocharged κινητήρα V8 χωρητικότητας 3,9 L που φιλοξενεί η Roma. Περισσότεροι κύλινδροι σημαίνει μεγαλύτερος κινητήρας, που οδηγεί στην ανάγκη για περισσότερο χώρο.

Το εσωτερικό του μοντέλου δεν παρουσιάζεται σε κανένα από τα πλάνα του video, ούτε βέβαια και σε κάποιο προηγούμενο, όμως αναμένεται η Ferrari να έχει τοποθετήσει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία μικρή, ξεχωριστή οθόνη για τον συνοδηγό, όπως έκανε και στην 296.

Η λογική λέει ότι ο συγκεκριμένος «κλώνος» της Roma έρχεται να αντικαταστήσει την 812, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Πάντως, η ήδη υπάρχουσα 812 φέρει έναν κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,5 L, ο οποίος παράγει 789 PS στην απλή έκδοση και 830 PS στην Competizione.

Θαυμάστε το δημιούργημα της Ferrari: